Fotograf: Björn Sandberg

Efter sex matcher utan seger så bröts trenden på tisdagskvällen. Hemma mot AFC Eskilstuna blev det 4-0 och härlig segersång på Vångavallen.

Målen gjordes av Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid och Johan Blomberg - efter matchen firades segern med True Blues.

- Underlig match, på något sätt så står det 4-0 på tavlan där borta, säger Kristian Haynes efter matchen.

Trelleborgs FF började bäst och tog också rättvist ledningen genom Mouhammed-Ali Dhaini. En hörna som Jesper Modig skarvade fram till Mouhammed-Ali Dhaini - som på måltjuvsvis fick in bollen.

- Vi börjar bra, avslappnat, vi tar initiativet och - är bättre än dem. Tar även ledningen på ett bra sätt.

- Sen infinner det sig någon tyngd på axlarna som vi vill ta bort. Blir för långa, tappar aggressiviteten - alldeles för passiva. Vilket gör att de kommer runt oss i box, men det är skönt att vi löser dem.

Efter 1-0 blev det lite hackigt i spelet, med något konstigt domslut, sämre spel och såklart att gästande AFC Eskilstuna gjorde det bra. De var också nära att kvittera, kanske främst när gästernas Albin Linnér träffade Kasper Kristensens vänstra stolpe.

- Vi fick inte rätt på någonting där, varken i det offensiva eller defensiva. Såg lite tröttkörda ut, men det är nog mer mentalt än fysiskt, säger Haynes.

Dock slutade första halvlek 1-0, även om hemmalaget hade en supermöjlighet att utöka precis innan paus.

- Men, sen får vi ju en bra utveckling på det. De får det jobbigt med djupleddsspelet, det är höst och okomplicerat egentligen.

- Hur vi paketerar resten är bra, giftiga omställningar, sen får de en utvisning och vi kör på. Målskillnaden är också viktig i slutändan.

I andra halvlek tog det fart ordentligt och mycket tack vare snabbe och för motståndarna jobbige - Henry Offia.

Inhoppande Offia ordnade straff till hemmalaget i 64e minuten, samtidigt blev bortalagets Pontus Rödin utvisad. Straffen satte sen Mohammed Saeid i mål.

Efter utvisningen fick AFC Eskilstuna större problem och Henry Offia spelade fram Johan Blomberg till 3-0.

Matchen slutade 4-0 till Trelleborgs FF efter att Mouhammed-Ali Dhaini gjort sitt andra mål, en nick efter en perfekt hörna av Petar Petrovic.

- Vi skulle bryta trenden idag, nu vinner vi igen. Vilket är skönt och vi håller nollan bakåt, grejer som vi satte bra idag.

- Det är nästan på gränsen till att det får se ut hur det vill - segern bara skulle in idag. Vi är hemmastarka och trygga här. Nu har vi inte mycket tid att spilla, vi har match till helgen igen.

Islossning, ketchupeffekt - eller varför inte kanelbulleeffekt. Innan match bjöd nämligen Entré i Trelleborg på kanelbullar på Vångavallen och kanske var det det som gjorde att de tre poängen trillade in?

Iallafall blev det seger och Trelleborgs FF har ordentlig känning på iallafall kvalplatsen uppåt. Nästa match är redan på söndag, borta mot Akropolis IF.

- Effektivt idag, segern var absolut viktigaste idag. Vi ska jaga de andra lagen och vi har fått de flesta resultaten med oss i denna omgången. Vi vill göra denna hösten så dramatisk som vi bara kan, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 57), Mohammed Saeid (ut 79) - Dzenis Kozica (ut 61), Mattias Håkansson (ut 79).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Petar Petrovic (in 79), Henrik Johansson, Noah Tillberg, Henry Offia (in 57), Tobias Karlsson (in 61), Simon Amin (in 79).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-26
Kategori: A-lag