Fotograf: Björn Sandberg

Damerna reste på lördagen upp till Blekinge för att möta Nättraby GoIF. Det var kanske inte den bästa matchen eller så - men det blev tre poäng.

Efter en mållös första halvlek så gjorde Elisa Lang Nilsson matchens enda mål i den andra. Efter målet höll damerna tätt och fick med sig alla poäng hem till Vångavallen.

- Vi spelade av en typ av match som vi inte klarat av innan, så kan man väl säga, säger Hans Malmgren efter matchen.

Tre poäng och det är såklart det viktigaste i slutändan. Men i början kändes det lite skakigt.

- Märktes på uppvärmningen att vi inte riktigt var där och i fokus. De hade mycket boll, men skapade inte så mycket egentligen. Vi fick inte det att stämma riktigt, var som sagt inte riktigt där.

Men ju längre matchen led, desto bättre blev gästande TFF. Man hade också en boll i mål i första halvlek - målet blev dock märkligt bortdömt.

- Vi hade en boll som var inne, en hörna som Viktoria Persson nickade in, men blev märkligt avvinkad för offside.

- Vi hade även långa inkast som ställde till oro i deras lag. Men, 0-0 i paus och vi var väl alla överens om att vi hade mycket mer att hämta där ute, säger Malmgren.

I andra halvlek var sedan gästande TFF det bättre laget, men skärpan var inte riktigt på plats. När matchens enda mål föll på Arena Rosenholm var det också från en TFF-fot - eller snarare tå.

Efter målet städade damerna av matchen på ett bra sätt. Höll tätt och stångade bort de lägen som Nättraby hade, främst i form av hörnor.

- Vi fick in bollen till slut, målet var på en hörna - där Elisa fick en tå på bollen och den gick i nät. Vi spelade sedan av matchen bra, vilket vi haft lite problem med innan. Men idag kändes det stabilt. Har ändrat lite i vår taktik runt defensiva hörnor, flyttat lite på positionerna och Sandra Nilsson nickar bort det mesta så det inte hinner bli farligt.

- Tre poäng, det är viktigt inför framtiden, vi håller nollan - och spelar av matchen på ett bra sätt. Ingen jättematch - men det är tre poäng som räknas, avslutar Hans Malmgren.

Det återstår två matcher för damerna i sin serie, nästa helg borta mot Eskilsminne IF och avslutningsvis hemma mot Färjestaden GoIF. 

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Hanna Bauer, Molly Froste, Gabrielle Ahlström, Cassandra Clemén.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-23
Kategori: A-lag