Fotograf: Björn Sandberg

I början av andra halvlek på Gamla Ullevi gick gästande Trelleborgs FF upp till en 2-0-ledning efter ett självmål. En tvåmålsledning som dock skulle bli till kryss, detta efter att hemmalaget Örgryte IS kommit tillbaka i matchen - på bara några få minuter.

Dzenis Kozica gav gästande TFF ledningen i slutet på första halvlek och då i början av andra ett självmål.

- Såklart tungt att åka härifrån med bara en poäng, med tanke på ledningen som vi hade, säger Kristian Haynes med en suck efter matchen.

- Öppen matchbild, men vet inte om det var bra eller dåligt. Örgryte är luriga och är mycket bättre nu än innan på säsongen.

Örgryte IS började sådär i Superettan, men gjort en stark andra halva. De var också bättre i början av matchen, men där gästande TFF jobbade sig in. 0-1 kom precis i slutet av första halvlek, målet som Dzenis Kozica gjorde var åtminstone psykologiskt viktigt.

- Nöjd med utveckligen i första halvlek, de hade mycket boll i början men skapade inget superfarligt. Vi växte in och gör ett psykologiskt mål precis innan paus. Fick mer och mer i första halvlek och målet är fint.

- Gör 0-2 direkt i andra, sen får de sin reducering för nära 0-2-målet. Helst hade det fått kunna gå några minuter till så att det satt sig, då hade vi fått mer av det.

Direkt i andra halvlek kom då 0-2, där Fritiof Björkén sköt eller kanske passade bollen på en ÖIS-försvarare som styrde bollen i nät. Där och då kändes det väl som att en efterlängtad trepoängare var på väg att bli mörkblå, men så skulle det tyvärr inte bli.

Efter 0-2 satte hemmalaget full fart och fick till en reducering lite för tätt inpå. 1-2 och kvitteringen till 2-2 kom egentligen i anfallet efter.

- De sköljer över oss med attacker och reduceringen hände i luften. Sen är Örgryte IS bättre nu, de är starkare, men målen känns enkla ändå - vi borde kunnat prioritera bättre. De är hetare i straffområdet.

- Vid andra målet så är vi bra folkade, men det är små marginaler med dålig vinkel och boll mellan benen på spelare. Men de får för mycket tid i vårt straffområde.

- Vi har släppt in för många liknande mål de senaste matcherna, för många mål som ser likadana ut. Vi släpper in för många enkla mål just nu för att vinna matcher - det blir för jobbigt då, avslutar Kristian Haynes.

Trelleborgs FF åker ifrån Göteborg och Gamla Ullevi med en poäng.

Nästa match för Trelleborgs FF i Superettan är nästa tisdag - då hemma mot AFC Eskilstuna.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini, Mattias Håkansson (ut 91) - Dzenis Kozica, Henry Offia (ut 60).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson (in 91), Måns Söderqvist (in 60), Noah Tillberg, Tobias Karlsson, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-18
Kategori: A-lag