Fotograf: Björn Sandberg

Superettan 2021 är i sitt slutskede, med sex omgångar kvar att spela. På måndagen reser Trelleborgs FF till Göteborg och match mot Örgryte IS, en match som spelas på Gamla Ullevi - med avspark 19:00.

- Sex omgångar kvar, det är spännande på alla håll och kanter just nu. Det gäller att ta till vara på chanserna som ges - hitta tillbaka till den formen vi hade innan, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Vi är med i racet. Senast hade vi en dålig start mot Landskrona BoIS men en härlig upphämtning som ger energi.

Det återstår alltså bara sex omgångar av Superettan 2021, en serie som i år är spännande i båda ändar. Förra året slogs Trelleborgs FF i botten av Superettan - i år i det motsatta hållet.

- Det är ju extremt tuffa matcher kvar, för oss och för alla i Superettan. Vi hade tufft spelschema för ett tag sedan, men nu slåss alla för något. Kommer bli kamp överallt, där man kommer brotta ner varandra, på sämre planer och hela den biten.

- Vi måste hitta tillbaka till det där stabila defensiva och offensiva vi hade innan, dit vill vi igen såklart.

Morgondagens motståndare är alltså Örgryte IS, ett Örgryte som började sådär - men är bättre nu än i våras. Försvarsstarka och faktiskt bara förlorat en match på de senaste nio spelade.

De har dock inte riktigt klarat kontraktet ännu, så de har mycket att spela för - precis som gästande Trelleborgs FF.

- 29 poäng, de är inte garanterade en plats i Superettan än. De har dock bara förlorat en match på de nio senaste matcherna och är inne i en bra fas. Det kommer bli en tuff match, men kul utmaning.

- Vi vill vara med hela vägen och göra avslutningen så spännande som möjligt - med fortsättning redan imorgon, avslutar Kristian Haynes.

Tyvärr saknas några inför måndagens batalj. Mohammed Saeid är avstängd på grund av gula kort och saknar matchen på så sätt.

Petar Petrovic saknas på grund av sjukdom, Simon Amin likaså som dessutom har ett ömt knä. Kalle Larsson, Herman Hallberg är skadade och Anton Tideman saknas av personliga skäl.

Matchen Örgryte IS - Trelleborgs FF har avspark 19:00 - du ser matchen på Discovery+ om du inte är på plats.

Förra mötet, som var i våras, slutade oavgjort 1-1.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Isak Jönsson, Jesper Modig, Fredrik Liverstam, Mattias Håkansson, Johan Blomberg, Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Noah Tillberg, Lukas Minter Wettergren, Dzenis Kozica, Måns Söderqvist, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-17
Kategori: A-lag