Fotograf: Björn Sandberg

För en vecka sedan vann damerna hemma mot Emmaboda IS med 7-0, sen förlust i onsdags 1-7 hemma mot FC Rosengård. 

På lördagen vann de igen - och då hemma mot Laholms FK med 5-0. En rejäl åktur i en märklig berg- och dalbaneaktig fotbollsvecka.

- Väldigt väldigt konstigt fotbollsvecka, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter 1-7-förlusten i onsdags var det viktigt att studsa tillbaka rejält - och det gjorde man.

Matchen mot Laholms FK på lördagen slutade som sagt 5-0, där Viktoria Persson gjorde första målet och Anna Plantin samt Elisa Lang Nilsson stod för vars två.

- Vi hade ett långt snack i torsdags, det fick ta den tid det skulle ta. Sen hade vi genomgång idag, vi tittade på matchen och snackade ihop oss. Idag skulle det inte handla om så mycket skönspel - utan det var mer attityd och inställning.

- Det handlar mycket om inställning och attityd - verkligen ta jobbet för varandra. Det tycker jag att vi gör. Första halvlek är inget skönspel. Men vi vill kriga för det idag och det märks.

Viktoria Persson öppnade målskyttet redan i matchminut sju på Vångavallens C-plan. C-planen är lite mindre, lite tightare - och väldigt mysig.

- Laholm är inte dåliga, de får en bra start och är bättre än oss i början. Vi äter oss in i matchen, krigar oss in. Tar jobbet för varandra och var jäkligt viktigt. Vi gör första målet vilket också var viktigt.

Sen tog det sisodär 20 minuter till innan Elisa Lang Nilsson kämpade in 2-0-målet och Anna Plantin gjorde 3-0 innan paus.

Efter paus gjorde sen Anna 4-0 på straff och Elisa fastställde slutresultat 5-0 i matchminut 73.

- Kanske passar oss att spela på C-planen, lite mindre yta och tightare. Vi valde att ligga lite lägre för att samla ihop det och att inte använda våra yttrar sådär mycket som vi brukar. Vi fick lite utdelning på det sen letade vi oss in bakom deras backlinje - för där visste vi att de skulle vara sårbara, säger Malmgren.

7-0 förra lördagen, 1-7 i onsdags och 5-0 på lördagen. Det var viktigt för hela gänget att vinna på lördagen, men lika viktigt att hålla nollan och få komma ihop sig som ett lag.

- Idag gör vi fem mål, men det är en berg- och dalbana vi åkt i denna veckan. Som tur är så har vi ändå tagit två vinster på dem. Men onsdagen vill vi glömma helt så fort som möjligt.

- Skönt för hela gänget, vi kommer tillsammans och får ihop det. Idag visar vi den attityden och inställningen som krävs för att spela och vara bra i Division 1. Detta var absolut skönt, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match för damerna är om en vecka, då hemma mot Hällaryds IF.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Anna Plantin, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Elisa Lang Nilsson, Nike Törnqvist, Astrid Palmblad, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-09
Kategori: A-lag