Fotograf: Björn Sandberg

I lördags vann damerna övertygande hemma mot Emmaboda IS med 7-0. På onsdagen blev siffrorna typ omvända när FC Rosengård kom på besök, matchen slutade nämligen i förlust - 1-7.

Anna Plantin gjorde målet för TFF, men då var ställningen redan 0-7. Det var iallafall bättre väder än i herrarnas match på tisdagen.

- Ibland är fotboll roligt, ibland - är det skitjobbigt, säger en jättebesviken Hans Malmgren efter matchen.

- Vad ska man säga, vi börjar bra. Bra och hög press som vi pratat om - men sen är det tre individuella misstag som gör att de får tre mål. Efter det så är det tungt. Frågan är då om man ska fortsätta gå för det eller vad liksom.

Hemmalaget började faktiskt riktigt bra och hade bett långt upp i banan, bara det att efter 7 minuter stod det 0-1. 0-1 blev sedan 0-2, 0-3 och till sist 0-4 innan domaren blåste av för paus.

- Fotboll handlar om att göra mål. Kan tyckas dumt, men det är för många av målen som är rena bjudmål från vår sida, konstaterar Malmgren

Inför andra halvlek så gjordes trippelbyte i hemmalaget, trippelbyte som gav effekt i energiboost. Men det tog ca 10 minuter och sen stod det 0-5 och 0-6 kom snabbt därefter. Gästerna hann till och med göra 0-7 innan Anna Plantin gjorde hemmalagets mål på straff.

- Där är något som inte funkar idag, så enkelt är det. De är yngre och hungrigare än vad vi är, mycket rappare.

- Man kan inte bjuda på målen, då är det tungt. Extra tungt då vi ville extra mot FC Rosengård, många med gamla anknytningar till dem, vi ville sätta dit dem. Men det ville sig inte idag.

På lördag är det ny match, även det hemma på Vångavallen, då kommer Laholms FK på besök.

- Nu är det träning imorgon och då är det att rensa bort detta, så vi kommer ut hungriga mot Laholm på lördag. Vi har ett klubbmärke att försvara också - och det är jäkligt viktigt att vi står upp och visar på lördag att vi kommer väck från denna smällen idag, avslutar Hans Malmgren.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Minda Forsblom, Johanna Nilsson, Elisa Lang Nilsson, Ellinor Lilja, Molly Froste, Josefine Svensson, Elin Engbe, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-06
Kategori: A-lag