Fotograf: Björn Sandberg

Regn, regn och åter regn. Det var kanske inte de allra bästa förutsättningarna för något skönlir på tisdagskvällen, när det vankades skånederby på Vångavallen.

Skånederby mellan Trelleborgs FF - och gästande Landskrona BoIS. Men det var en match där hemmalaget hämtade upp 0-2 till 2-2 - och där de stora hjältarna fanns på läktarna som trotsade vädret.

Efter två dåliga inledningar av halvlekar så stod det 0-2 på resultattavlan i början av andra - men efter en hörna direkt i mål av Petar Petrovic och sen kvittering av Isak Jönsson, så blev det alltså oavgjort resultat.

- Jämn fotbollsmatch, men ingen bra ingång i matchen med tidigt mål som vi har haft de senaste matcherna, säger Alexander Tengryd efter matchen.

Det började inte alls bra för TFF på det tokblöta gräset på Vångavallen. Redan i matchens andra minut gjorde gästerna mål, genom Robin Hofsö. Ett mål som han gjorde från nära håll efter att gästerna kommit alldeles för nära.

- Det är svårt att vända underläge match efter match, men efter mitten av första halvlek är vi bättre än Landskrona. Vi får lite tryck på deras planhalva, sitter ihop defensivt. Sen finns det situationer där de kommer igenom med sitt kombinationsspel. Tycker att det tippar mot oss ändå där.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen och var som sagt något bättre i andra halvan av första halvlek. Men första halvlek slutade 0-1, känslan var att TFF var på gång.

Men direkt i andra halvlek kom nästa kalldusch, när gamle TFFaren Linus Olsson gjorde 0-2 - bara minuter in.

- När vi gick in i paus så hade vi en god känsla av att vi skulle få dit en kvitteringsboll.

- Tvåan kommer på ett olyckligt sätt och där är några svaga agerande som gör att det blir 0-2.

Efter 0-2 jobbade sig hemmalaget åter tillbaka in i matchen, eller kanske kom tillbaka där de avslutade första halvlek. Det skulle komma en reducering, det skulle även komma en kvittering. I båda målen var Petar Petrovic inblandad.

1-2 kom i matchens 63e minut, en hörna som Petar sköt in direkt i mål. Kvitteringen kom också på hörna, men där Isak Jönsson nickade bollen i mål.

- Sen efter 0-2 så får vi tryck på dem igen. De blir ganska låga, ganska medvetet känns det som. De försöker stänga en av våra mittbackar, men lyckas inte med det.

- Vi pratade om att han (Petar Petrovic) skulle skjuta in hörnorna direkt i mål. Mycket på grund av underlaget och vattnet här idag. Sen är det ju jäkligt starkt att hämta upp det här. Men vi är jättebesvikna över att det bara blev en poäng, besvikna över att hamna i situationen - för det är svårt att göra tre mål på 45 minuter.

Precis som i de senaste matcherna släppte TFF in mål tidigt mot BoIS på tisdagen. Exakt vad det beror på är svårt att säga enligt Alexander Tengryd.

- Det är svårt att peka exakt, men från de här själva sekvenserna att vårt sätt att försvara där gör vi några misstag - men sen motståndarna vi mött har varit skickliga nog att såra oss. Men vi får se över situationerna såklart, säger han och fortsätter.

- Men vi får ett passningsspel i de här halvlekarna som vi inte hade mot Sundsvall och vi inte riktigt hade mot Värnamo.

Med sex omgångar kvar är Trelleborgs FF fortfarande med i toppen av Superettan. Efter jobbigt matchande det senaste så är det nu uppehåll några dagar - innan Örgryte IS på bortaplan.

- Tittar man på den resan vi gjort från föregående år till i år - så har Trelleborgs FF flyttat fram positionerna i mycket. Helheten i spelet, men där vi kanske hade hoppats på lite fler poäng de senaste matcherna. Tätt matchande, nästan aldrig samma lag på banan gör det jobbigt. De spelarna som går in och ut gör det jäkligt bra.

- 38 poäng, sex omgångar kvar, två poäng upp till kvalplats - det tror jag alla Trelleborgare hade tagit om vi frågat i vintras, avslutar Alexander Tengryd.

Fredrik Liverstam tvingades lämna återbud till matchen på grund av ömmande ljumskar. I hans ställe i truppen kom Noah Tillberg in.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Frtitiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Mattias Håkansson - Johan Blomberg, Tobias Karlsson (ut 80), Haris Brkic (ut 80), Petar Petrovic - Mohammed Saeid, Henry Offia (ut 67).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Dzenis Kozica (in 67), Henrik Johansson (in 80), Måns Söderqvist, Noah Tillberg, Simon Amin (in 80), Lukas Minther Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-05
Kategori: A-lag