Fotograf: Björn Sandberg

På tisdagskvällen kommer Vångavallen att koka. Skånederby mellan Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i Superettan, avspark 19:00.

Skånederby, toppmatch och släppta restriktioner - det finns alla ingredienser till en riktigt härlig match.

Längtan har varit lång, men nu är det äntligen dags. Köp din biljett till matchen här.

- Härligt derby, där vi står på samma poäng, ungefär samma målskillnad - där är alla förutsättningar för en riktigt härlig match, säger Kristian Haynes inför morgondagens batalj.

- Vi kommer från två raka förluster och behöver komma tillbaka dit vi varit innan. Vi har fått slita mycket de senaste matcherna, men vi kommer ihåg det som varit bra - och dit ska vi igen. Förhoppningsvis imorgon med publikens hjälp.

Efter två raka förluster så är det ett revanschsuget Trelleborgs FF som tar emot Landskrona BoIS på Vångavallen.

Revansch på sig själva, men också revansch på Landskrona BoIS - som vann mötet i somras på Landskrona IP.

- Vi hade det jobbigt mot Landskrona BoIS då, men det var inte nattsvart. Vi var som erfarna storebröder mot deras unga lite okända spelare, vi klarade inte av det då. Men våra lärdomar från den matchen är viktiga.

- Fotboll är aldrig en rak väg, kommer grå fram och tillbaka. Imorgon vill vi först och främst ha revansch på oss själva, sen revansch på Landskrona BoIS - bra förutsättningar för en derbymatch.

Hösten har annars tagit ett fast grepp om Söderslätt. Prognosen säger regn och hårda vindar, men förhoppningsvis kanske Vångavallen slipper det allra värsta.

- Det är höst, men vi gillar det också med härliga planer, för vi vill ha attityd och hårda kamper ute på banan imorgon, avslutar Kristian Haynes och ser fram emot morgondagens drabbning.

Matchen Trelleborgs FF - Landskrona BoIS har avspark 19:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Mouhammed-Ali Dhaini är på landslagsläger och missar derbyt. Herman Hallberg och Kalle Larsson är skadade och missar morgondagens match, Anton Tideman missar på grund av personliga skäl.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Jesper Modig, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Fredrik Liverstam, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Simon Amin, Lukas Minther Wettergren, Henry Offia, Johan Blomberg, Mohammed Saeid, Måns Söderqvist, Dzenis Kozica, Petar Petrovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-04
Kategori: A-lag