Fotograf: Björn Sandberg

Trots grått och tråkigt väder så sken solen på Vångavallen på lördagseftermiddagen. Trelleborgs FFs damer tog en övertygande seger mot gästande Emmaboda IS, där segersiffrorna skrevs - till 7-0.

Inte mindre än sex olika målskyttar där Josefine Svensson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Ebba Wendt Lundgren och Nike Törnqvist gjorde vars ett mål - och där Elin Engbe stod för två.

- Dagens resultat är lite som tabellen visar. Samtidigt ska man ha klart för sig att de här tog poäng mot både Bromölla och Rosengård. Hur det har gått till - ja, det vet jag inte om jag är ärlig, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Idag var det kattens lek med råttan i stort sett.

Redan efter 18 minuter på matchuret hade TFF-damerna en 3-0-ledning. Där och då var matchen egentligen redan vunnen, sen kom två mål till innan domaren blåste för halvtid.

Gästerna såg lite oinspirerade och oengagerade ut och det var - egentligen bara ett lag på Vångavallens gräsmatta.

- Jag var lite rädd själv inför matchen, för det såg inte så taggat och engagerat ut på uppvärmningen. Var lite orolig och fick höja rösten lite i omklädningsrummet precis innan. Några spelare kände nog likadant, att vi inte riktigt var där.

- Men sen kommer vi ut på banan och spelar en ändå hyfsat bra fotboll, iallafall i första halvlek.

I paus gjorde hemmalaget trippelbyte. Mest för att där var flera som riskerade avstängning vid gult kort.

I 70e minuten utökade hemmalaget till 6-0 och några minuter senare fastställdes slutresultatet till 7-0.

- En del fina mål, det var också bra att vinna så här för vi har ju match på onsdag igen. Så kunde gå runt på en del folk.

- Vi måste vara lite smarta också, vi gjorde byten i paus på några som riskerade avstängning bland annat.

Lördagens match var den första av tre på en vecka. Redan på onsdag är det match igen hemma mot FC Rosengård, sen nästa lördag mot Laholms FK. På onsdag är det revanschlusta och lite prestige då TFF-damerna förlorade senast inne på Malmö IP.

- Litegrann så är det, vi var inte värda att förlora den matchen. Men fotboll handlar om att göra mål och då gjorde de ett mål och vi noll. Idag gör vi sju på Emmaboda och de gör noll.

- Det gäller att fortsätta på detta, vi gjorde en ganska bra match mot Bromölla också, lite missflyt där. Vi spelar runt bra idag, gör ett par fina mål och det är bra stämning i gruppen. Allt går ju mycket lättare med detta, en positiv start med denna matchserien som kommer i vecka, avslutar Hans Malmgren.

Du hittar damernas tabell här.

Molly Froste hoppade in i matchen vid 60 spelade minuter, med det gjorde hon också debut för Trelleborgs FF.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Ronja Andersson, Molly Froste, Amalia Mahdi, Gabrielle Ahlström, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-02
Kategori: A-lag