Fotograf: Björn Sandberg

Med släppta restriktioner så var det också mycket publik på NP3 Arena på onsdagskvällen, när Trelleborgs FF gästade GIF Sundsvall.

Trots bara onsdag så var det allmän feststämning och det kändes, precis så som fotboll ska. Dock var det en fest som TFF ville förstöra, men tyvärr inte klarade av.

GIF Sundsvall - Trelleborgs FF, 2-0.

- Vi kommer inte upp i någon bra nivå idag heller, vi är inte där vi vill vara just nu, säger en märkbart besviken Kristian Haynes efter matchen.

- De är tunga och bra förvisso - men vi måste göra det bättre själva. Det är en stor besvikelse att kamma noll idag, en ganska så platt insatts av oss faktiskt.

Hemmalaget fick bra start på matchen, med mycket boll och tryck. En anstormning som skulle bära frukt tidigt, redan efter 15 minuter - då Linus Hallenius gjorde mål.

Trelleborgs FF jobbade sig in i matchen, hade bättre spel också i slutet på första halvlek. Men förutom några långskott var det inte mycket mer.

GIF Sundsvall skulle vinna matchen med två mål. Förre TFFaren Erik Andersson sprang sig fri och sköt in 2-0-målet för hemmalaget.

- Andra målet är dåligt av oss att släppa till, vi är på mellis hela vägen liksom. Vid första är där oerhörd precision, men vid andra, nja - det måste vi göra bättre.

- Vi kämpar och sliter i uppförsbacke hela matchen, vi är inte riktigt där vi vill vara idag heller. Vad det beror på är en bra fråga, som jag inte har något bra svar på. En fråga vi får jobba på.

Gästande TFF gjorde ett försök sen att komma tillbaka, men då var uppförsbacken för brant och man hade egentligen inget ordentligt avslut i andra halvlek.

- Vet inte riktigt om där var något som var bra idag, publiken kanske. Det kändes som fotboll på riktigt idag iallafall. Synd vi inte kunde förstöra deras fest bara, avslutar Kristian Haynes.

Mohammed Saeid som var uttagen i truppen kom inte till spel i matchen på grund av sjukdom.

Nästa match är hemma mot Landskrona BoIS, nästa tisdag. Då är du varmt välkommen till Vångavallen i Trelleborg.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (ut 56), Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Haris Brkic (ut 68), Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic - Dzenis Kozica (ut 68), Mattias Håkansson.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson (in 56), Henrik Johansson, Henry Offia (in 68), Tobias Karlsson, Simon Amin (in).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-29
Kategori: A-lag