Fotograf: Björn Sandberg

I söndags spelade herrarna hemma på Vångavallen i Superettan. På onsdagen är det dags igen - och då borta mot GIF Sundsvall. Avsparken är 19:00.

- Vi ser fram emot en härligt inspirerande utmaning imorgon, säger Kristian Haynes inför matchen.

På tisdagen vid åttasnåret startade laget sin resa mot Sundsvall. En resa, som med tåg, tar över tio timmar. Med match i söndags hemma mot IFK Värnamo - då blir det inte mycket tid över.

- Vi har tränat lite, återhämtat oss och rest upp till Sundsvall, mycket mer har vi inte hunnit. Ett gäng tränade dagen efter Värnamo-matchen, de andra som spelade körde återhämtning. Viktigt med förberedelser och analyser.

GIF Sundsvall, precis som Trelleborgs FF, är inblandade i ett riktigt getingbo i toppen av Superettan. Med släppta restriktioner på onsdagen väntas det även en del publik till NP3 Arena.

- Alltid jobbiga att möta, formstarka, men ingen större skillnad mot andra lag i denna serien. Alla är tuffa att möta, men här är deras konstgräs, fritt inträde till matchen - så kommer nog mycket folk. Men det är bara inspirerande, säger Haynes.

Båda lagen spelade annars i helgen, där Sundsvall vann borta mot Västerås SK och där Trelleborgs FF förlorade surt hemma mot IFK Värnamo. På onsdagen är det därför lite revanschkänsla också - och man vill, såklart, hitta tillbaka till det vinnande spåret.

- Det var jämnt egentligen spelmässigt mot Värnamo, men vi släpper in tre mål och gör bara två. Sett till statistiken, med expected goals med mera, så är det till och med fördel till oss. Men tyvärr lite individuella misstag bland annat i den matchen.

- Nu möter vi lagen igen för andra gången, flera vi redan tagit tre poäng på. Vi vill vinna igen, hitta tillbaka och undvika att hamna i underläge i matcherna.

- Vi måste vara med från start, inte bjuda på någonting, städa undan allt framför vårt eget mål. Det är små marginaler i Superettan, avslutar Kristian Haynes.

Truppen är ungefär densamma som mot IFK Värnamo, men där Mouhammed-Ali Dhaini byter plats med Måns Söderqvist.

Annars är Herman Hallberg fortsatt skadad och Anton Tideman missar matchen på grund av personliga skäl.

Matchen GIF Sundsvall - Trelleborgs FF har avspark 19:00 på NP3 Arena.

Du ser matchen på Discovery+.

Trupp:

Kasper Kristensen, Hampus Nilsson, Fredrik Liverstam, Jesper Modig, Kalle Larsson, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Petar Petrovic, Henrik Johansson, Johan Blomberg, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Dzenis Kozica, Tobias Karlsson, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-28
Kategori: A-lag