Fotograf: Björn Sandberg

Tyvärr förlorade Trelleborgs FF toppmötet i Superettan mot IFK Värnamo på söndagen. Matchen, Trelleborgs FF - IFK Värnamo, som spelades på Vångavallen - slutade 2-3.

- Tre insläppta på hemmaplan är för mycket för oss, vi har varit stabila här. Målen, hur de kommer till, det vill jag se i efterhand igen - det känns som att det är för billigt, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Besvikelse att kamma noll på hemmaplan.

Gästande IFK Värnamo, som leder Superettan, rullade upp hemmalaget när de gjorde första målet i matchen. Redan i den 10e minuten kom 0-1 till gästerna i matchen, då efter upprullning som Wanderson Oliveira avslutade i Kasper Kristensens vänstra kryss.

Tio minuter efter IFK Värnamos ledningsmål hade sen Johan Blomberg TFFs bästa läge i första halvlek. Ett överlångt inlägg som gick i gästernas ribba.

Istället för kvittering i matchen gjorde IFK Värnamo 0-2 några minuter senare.

- En första halvlek där vi inte skapar tillräckligt mycket. Ribban från Johan Blomberg, sen en handssituation. De har inte mycket egentligen.

I andra halvlek spelade hemmalaget upp sig och reducering kom direkt, genom inhoppande Mattias Håkansson. Mattias kom fri och rullade bollen mellan benen på Värnamo-målvakten.

1-2 och det var match igen. 1-2 höll sig sen också länge, men när TFF skulle göra slutforceringen - kom istället 1-3.

- Det ena målet tar jag på mig, då vi har en forcering på väg, men där bollen fastnar för kort tid och vi tappar balansen - sen gör de 1-3. Jäkligt onödig tajming på det målet. All heder till grabbarna som sliter på och gör 2-3 sen. Men då är det för sent, samtidigt som där var lite för lite tillägg i matchen, säger Haynes.

På stopptid snyggade Fritiof Björkén till siffrorna till 2-3, framspelad av Petar Petrovic. 2-3 blev då också slutresultatet.

- IFK Värnamo är ett bra lag tycker jag, överraskar inte oss, vi vet vad vi möter där ute. De vinner matchen för att vi släpper in tre mål och gör två - så enkelt är det.

- Vi hade behövt omsätta de perioderna som är bra till fler heta målchanser. Får vi slå inläggen, sikta mot huvudet och inte på ytor så är deras mittbackar starka. Precis som vi själva är egentligen.

IFK Värnamo rycker nu i toppen av Superettan. Där under är det ett riktigt getingbo, ett getingbo där Trelleborgs FF är inblandat.

Redan på onsdag är det ny match i Superettan - borta mot GIF Sundsvall.

- Det blir ett getingbo, för oss är detta en match av de nio som är kvar. Varje match är där tre poäng att tävla om. Vi har en spännande vecka framför oss med Sundsvall borta på onsdag och Landskrona hemma på tisdagen efter.

- Det går inte att räkna med någonting, det haglar resultat överallt, försöka sätta våra prestationer så mycket som möjligt och så bra som möjligt. Allt för att göra denna hösten så rolig som möjligt, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Mohammed Saeid, Haris Brkic (ut 71), Petar Petrovic - Dzenis Kozica (ut 60), Henry Offia (ut 46).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson, Henrik Johansson (in 71), Måns Söderqvist, Tobias Karlsson, Simon Amin (in 60), Mattias Håkansson (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-26
Kategori: A-lag