Trots ledning med två mål tidigt i andra halvlek - så förlorade TFF-damerna på lördagen. Obesegrade serieledarna IFÖ Bromölla vände och vann matchen som spelades på Strandängens IP.

Viktoria Persson gjorde båda målen för Trelleborgs FF, där det första kom i slutet på första halvlek - det andra i början på den andra. 

Tre poäng blev sen tyvärr till noll när serieledarna var för starka.

IFÖ Bromölla - Trelleborgs FF, 3-2.

- Grämer mig att vi inte fick med oss poäng idag, vi var bra nog för att få med oss en poäng hem. Samtidigt förstår jag motståndarna att de tycker att de var värda alla tre, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Vi bestämde oss redan innan att vi skulle prova på något annorlunda, spela med fem backar från början för tajta till det bakåt. Tyvärr förstördes den matchplanen när Edia Filekovic tvingades bryta redan i början. Vi gjorde det bra ändå, de skapade inte särskilt mycket på oss. Korrigerade lite till andra, men blev då lägre.

Första målet kom efter en omställning - där Anna Plantin drev upp bollen från egen planhalva. Pass fram till Elisa Lang Nilsson som gick mot Bromöllas straffområde. När man trodde hon skulle skjuta, så la hon en pass istället till framstormande Viktoria Persson, som enkelt rakade bollen i mål.

Ett läckert mål till 0-1, som också skulle bli resultatet i paus.

- Vi visste att vi skulle få fina omställningslägen och vårt första mål är jättefint, konstaterar Malmgren.

- Det kom precis i rätt läge också, det gav oss energi inför andra halvlek. En andra halvlek som vi får drömstart på och gör vårt andra mål.

Direkt i andra halvlek så slog Viktoria till igen. En frispark som Minda Forsblom skickade in i Bromöllas straffområde - där Viktoria knoppade in 0-2.

- Valde sedan att göra byten efter en timme, dels för att vi hade gula kort, dels för att orken tröt lite på mittfältet.

- De får sin reducering lite för tidigt, hade de fått den senare så hade vi nog fått med oss en poäng hem, eller tre.

I 65e minuten reducerade hemmalaget och efter det fick de enorm energi. Det tog heller inte många minuter innan matchen var kvitterad på hörna. Båda målen gjordes av Lova Hansson i hemmalaget.

Ungefär 10 minuter senare var matchen vänd, från 0-2 - till 3-2. Bromölla visade varför man faktiskt leder serien och är obesegrade.

- Lite tungt, jag tycker att vi är värda iallafall en poäng idag. Det är sånt år i år, vi gör en bättre laginsats idag, men orkar inte hela vägen, avslutar Hans Malmgren.

Du hittar damernas tabell i serien här.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Gabrielle Ahlström, Elin Engbe, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-25
Kategori: A-lag