Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen är det en riktigt härlig toppmatch i Superettan på Vångavallen i Trelleborg. Trelleborgs FF, som i allra högsta grad är inblandat i toppen, tar emot serieledande IFK Värnamo.

Trelleborgs FF - IFK Värnamo har avspark 15:00 på Vångavallen i Trelleborg.

- Ska bli spännande och inspirerande. Vi är fortsatt starka hemma på Vångavallen och förhoppningsvis kan vi bjuda publiken på en bra match, säger Kristian Haynes inför morgondagens drabbning.

IFK Värnamo är nykomlingar i Superettan inför säsongen och - är den stora positiva överraskningen. Efter 21 omgångar spelade leder de nämligen serien.

- Vi ställs mot uppstickaren IFK Värnamo, som fått en fullträff helt enkelt. Ett IFK Värnamo som inte har något att förlora, har bibehållit en bra form under hela säsongen. Var nog ingen som trodde att de skulle ligga där de ligger.

- De har byggt upp ett bra självförtroende, med en del okända spelare och en del spets.

Trelleborgs FF vet ju annars hur det är att vinna över IFK Värnamo, då man faktiskt gjort det två gånger redan under 2021.

Tidigt på säsongen i en träningsmatch och sedan i början av sommaren i Superettan. Båda matcherna vanns med 1-0. 

På söndagen blir det säkerligen tuffare, men med bra stöd från hemmapubliken - så ska det gå vägen.

- Härlig utmaning, tuff match mot ett lag som kämpar över 90 minuter konsekvent, oavsett resultat i matcherna. En respekterad motståndare, det är förstås alla i denna serien, men med tanke på deras säsong än mer.

- Vi kommer från en tuff period, med flera matcher på kort tid. Nu har vi fått vila lite och träna en hel vecka, där tillgängligheten fortfarande är god - och grabbarna ser riktigt sugna ut, avslutar Kristian Haynes.

Mouhammed-Ali Dhaini är avstängd och missar matchen. Herman Hallberg är fortsatt skadad, Anton Tideman missar matchen på grund av personliga skäl. 

Haris Brkic är tillbaka från sin avstängning senast.

Matchen Trelleborgs FF - IFK Värnamo har avspark 15:00 på Vångavallen i Trelleborg. Om du inte kan vara på plats så visas matchen på Discovery +.

Trupp:

Kasper Kristensen, Hampus Nilsson, Fredrik Liverstam, Jesper Modig, Kalle Larsson, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Petar Petrovic, Henrik Johansson, Johan Blomberg, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Simon Amin, Måns Söderqvist, Mohammed Saeid, Dzenis Kozica, Tobias Karlsson, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-25
Kategori: A-lag