Fotograf: Björn Sandberg

När Trelleborgs FFs damer på lördagen tog emot Halmstads BK hemma på Vångavallen, ja då var där revanschkänsla på det hela. Revanschkänsla eftersom TFF-damerna åkte på en sur förlust uppe i Halmstad i premiären av serien.

Tyvärr blev det inte särskilt mycket roligare på lördagen, detta då matchen slutade med HBK-seger.

Efter en dålig första halvlek så slutade Trelleborgs FF - Halmstads BK 2-3. Målen för Trelleborgs FF kom i andra halvlek genom Viktoria Persson och Gabrielle Ahlström.

- Första halvlek är inte bra överhuvudtaget, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

Moa Karlsson i Halmstads BK var väl den som hade roligast på Vångavallens gräsmatta. Det var nämligen hon som gjorde alla målen för Halmstads BK, i matchminut 11, 28 och 33.

Första halvlek slutade 0-3, en halvlek där hemmalaget hade det svårt.

- Vi visste vad som skulle komma, vi visste att det skulle se ut som uppe i Halmstad. Trycka långa bollar, fylla på med folk hela tiden. Vi visste förutsättningarna och tycker vi ger bort de tre målen.

- Vi hade snackat om hörnorna, att de skulle slå på första ytan - ändå står de relativt omarkerade och skarvar. Första målet är vi tre runt henne som gör målet, det tredje bjuder vi också på.

- Rätt roligt att Halmstads tränare säger att deras två bästa halvlekar i år är mot oss. Först uppe i Halmstad i premiären och här idag. Lite surt att det kommer mot oss, men vi får själv skylla oss. Vi är inte närvarande.

I andra halvlek var hemmalaget bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra för att vinna matchen. Uppförsbacken från första halvlek var på tok för brant.

Viktoria Persson reducerade I matchminut 77 till 1-3 och Gabrielle Ahlström till 2-3 i matchminut 88. Tyvärr var det för sent och blev egentligen inte särskilt spännande på de minuter som återstod.

- Andra halvlek är bättre, inte bättre spelmässigt kanske - men vi skapar. Mycket är ju Edina Filekovic bollar ut mot kanterna.

- All heder till Halmstad, jäkligt tråkiga att möta, men det funkar ju för dem. Det är jäkligt effektivt och de har nått resultat så. Gäller att ta sig förbi deras förstapress, vi hade pratat om det - men lyckas inte lösa det tillräckligt bra.

Matchen slutade 2-3 och tyvärr blev det ingen revansch mot Halmstads BK.

Hemmalaget hade tunga avbräck till matchen, där två kastade in handduken på förmiddagen och sedan tidigare saknades flera andra. Det gjorde att man var tvungna att möblera om kraftigt till matchens start.

- Vi har haft för mycket sjukdomar i veckan, så fick möblera om lite här. Lite tungt att sakna bland annat Elisa Lang Nilsson och Felica Miller, de hade behövts idag. Surt att vi inte kunde matcha så bra som vi ville, men det är som det är, avslutar Hans Malmgren.

Du hittar damernas tabell här.

Hanna Bauer, som startade i matchen på lördagen, gjorde sin första start på 14 månader.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Anna Plantin, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Erika Nykjaer, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Saga Sramek, Johanna Nilsson, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-18
Kategori: A-lag