Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelar Trelleborgs FF tredje matchen i Superettan på en vecka. Efter IK Brage förra helgen och skånederbyt mot Helsingborgs IF i tisdags - så är det Borås och Norrby IF på lördagen.

Herrarna tränade på fredagen, direkt efteråt satte de sig på bussen mot Borås. Du ser matchen på Discovery+ om du inte kan vara på plats. Matchen spelas på Borås Arena, med avspark 13:00.

- I vanliga fall hade vi åkt upp till Borås samma dag, men med tanke starttiden imorgon samt att det faktiskt är tredje matchen på en vecka - så åker vi redan idag. På så sätt ger vi oss de bästa förutsättningarna, säger Kristian Haynes direkt från bussen mot Borås.

Förra gången lagen möttes var i premiären av Superettan. I premiären, som spelades på Vångavallen, vände och vann Trelleborgs FF med 2-1.

Norrby IF har annars varit något utav en överraskning i Superettan, där även de är inblandande i toppen. Ett lurigt lag som är bra på hemmaplan.

- På något sätt en positiv överraskning i årets Superetta, ingen självklarhet att de skulle ligga där de ligger. Det är ett bra lag och tunga att möta.

- De är bra hemma på sitt konstgräs - men vi är också bra på konstgräs. Vi vann förra matchen, så såklart har vi positiva minnen därifrån. Även om det var tajt, säger Haynes.

Matchen är som sagt den tredje på en vecka för TFF. Först seger mot IK Brage förra lördagen, oavgjort mot Helsingborgs IF i tisdags - hur det blir imorgon ser du bäst på Discovery+, om du inte kan vara på plats såklart. Avspark 13:00.

- Vi ska vara rustade för att klara tre matcher på kort tid. Sen har vi förhoppningsvis gjort rätt under vilodagarna - så vi kan krama ur allt imorgon.

- Mot IK Brage kunde vi rotera lite i slutet av matchen, i veckan mot Helsingborgs IF blev det lite tyngre jobb. Annars är tillgängligheten god i laget.

Läget i truppen är fortsatt bra. Dock är Haris Brkic avstängd mot Norrby IF och i hans ställe kommer Måns Söderqvist tillbaka in i truppen. Dessutom åker unge Lukas Minther Wettergren med upp till Borås.

Herman Hallberg saknas på grund av skada, Anton Tideman på grund av personliga skäl.

- Precis som alla matcher i Superettan blir morgondagens tuff, men härlig utmaning, avslutar Kristian Haynes.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes här.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Jesper Modig, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Måns Söderqvist, Lukas Minther Wettergren, Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Dzenis Kozica, Henrik Johansson, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-17
Kategori: A-lag