Fotograf: Björn Sandberg

Match i lördags i Superettan, men på tisdagen är det dags igen - och då borta mot Helsingborgs IF. Avsparken är 19:00 på Olympia i Helsingborg.

Kan du inte vara på plats så ser du matchen som vanligt på Discovery+.

Det är annars en riktigt härlig match som står för dörren, skånederby - mellan två lag som slåss i toppen av Superettan.

- Rätt härligt läge, vi gjorde en bra match mot dem senast och en bra match mot IK Brage i helgen. Det blir trevligt, spännande - känns inspirerande, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Det lär väl bli en del publik, antagligen lite mer än vad vi alla blivit vana vid. Men det är härligt och blir en fin inramning. Det är ett lag som har höga förväntningar på sig, så det är lite mer press på dem. Vi är lite mer avslappnade.

Den sista juli möttes lagen på Vångavallen, en match som Trelleborgs FF vann med 2-0. Då gjorde TFF en riktigt bra match, förhoppningsvis blir det något liknande på tisdagen.

Förra matchen präglades annars av högsommarvärme och ett kraftigt regn som smög sig på till andra halvlek. På tisdagskvällen blir det hett igen, men förhoppningsvis håller sig regnet iallafall borta.

- De vill säkert ha revansch efter förra matchen - men vi är redo, säger Haynes.

Det har inte gått många dagar sedan senaste matchen, för något av lagen. I helgen spelade Helsingborgs IF oavgjort mot AFC Eskilstuna - samtidigt som Trelleborgs FF besegrade IK Brage.

I matchen mot IK Brage fick TFFarna luftat truppen rejält och det är något som känns viktigt med tanke på att matcherna kommer så tätt inpå.

- Vi blir bättre och bättre ju längre serien går, tar våra poäng. Vi har bra tillgänglighet i truppen också, där vi fick lufta i slutet mot IK Brage och det känns bra idag. Bra sits.

- Vi har annars egentligen bara försökt återhämta oss och återhämta oss, nu ska vi mobilisera all kraft vi har till imorgon. Vi är ser fram emot morgondagens match - känns inspirerande, avslutar Kristian Haynes.

Truppen är densamma som mot IK Brage. Ingen som försvunnit, därmed heller ingen som tillkommit.

Herman Hallberg saknas på grund av sin skada. Måns Söderqvist, är på gång tillbaka efter sin frånvaro, men är inte riktigt redo för spel än. Anton Tideman saknas på grund av personliga skäl.

Helsingborgs IF - Trelleborgs FF ser du på Discovery+ om du inte kan vara på plats. Matchen har avspark 19:00.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Jesper Modig, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Haris Brkic, Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Dzenis Kozica, Henrik Johansson, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-13
Kategori: A-lag