Fotograf: Björn Sandberg

På bortaplan tog damerna tre poäng efter att ha besegrat Laholms FK på lördagen. Efter att ha legat under i den andra halvlek så vände damerna på steken - och det genom att göra två snabba mål.

Målen gjordes av Viktoria Persson och Jennifer Lilliehöök och där då båda målen gjordes - i andra halvlek.

- Vi vände och vann, det kan man säga. Men det var en av de bättre matcherna i år, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Första 20-25 minuterna var riktigt bra. Men vi tappar lite sen, där vi slarvar lite för mycket. Vi skapar annars en del men inte det där riktigt farliga. Vi snackade mycket i veckan om att vara bra i uppspelsfasen, vilket vi var idag.

Första halvlek skulle alltså sluta mållös, 0-0. Men där TFF-damerna gick av med pluspoängen. Men man vinner inga matcher på det - utan att göra mål. Något Laholms FK gjorde bara några minuter in i andra halvlek.

- Vi kände oss nöjda i paus och kände att vi var bra med. Men, sen gör vi en urusel första kvart i andra halvlek, säger Malmgren.

- De tog ledningen och det var full rättvist, inte mycket att säga till om.

Efter Laholms ledningsmål så bytte gästande TFF runt lite i uppställningen. Bland annat flyttade man ner Elisa Lang Nilsson på mittfältet, efter att hon börjat ett steg längre upp i banan.

Med ändringarna så kom också målen, där båda målen var på omställningar.

- Efter målet så bytte vi runt lite, bland annat flyttade vi ner Elisa Lang Nilsson till mittfältet då hon startade som forward. Vi fick bättre tag i det då.

- Båda målen kommer på omställningar, först genom Viktoria Persson och sen friställer Anna Plantin Jennifer Lilliehöök som gör mål, berättar Malmgren.

Målen kom efter 70 minuter spelade. De två snabba målen gjorde att damerna gick från noll poäng till tre, även om det blev lite nervigt på slutet i matchen.

- Det blev lite nervigt, onödigt mycket fasta situationer som de är bra på. Laholm är fysiska.

- Tjejerna visade stor moral idag och tog tag i det. Vinner matchen ändå välförtjänt till slut. Positiva bitar idag är uppspelsfasen, att vi är bra centralt - men där var mycket som var bra idag.

Nu väntar Halmstads BK på hemmaplan för damerna och då finns det revansch att utkräva, efter den sura förlusten i premiären av serien.

- Vi har lite revanscher att utkräva, bland annat då mot Halmstad. Vi strävar mot att bli topp fyra i serien, vilket med bra prestationer och flyt kan nå. Vi vill ta så mycket poäng som möjligt och ställa till det för andra, avslutar Hans Malmgren.

Du hittar damernas tabell här.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Hanna Bauer, Astrid Palmblad, Gabrielle Ahlström, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-11
Kategori: A-lag