Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF är med i toppen av Superettan på riktigt, detta efter en ny härlig trepoängare - hemma på Vångavallen i Trelleborg.

Segern, som är den sjätte i rad hemma på Vångavallen, kom mot IK Brage på lördagen. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter mål av Dzenis Kozica, Henry Offia och Mattias Håkansson.

- Otroligt skön ingång på den här perioden som kommer, få med sig tre poäng - och bygga vidare på vår hemmastatistik som är väldigt fin, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det var en fantastisk sensommardag på Vångavallen i Trelleborg, med strålande sol och temperatur över de 20.

På gräset spelades match i Superettan och den började precis lika soligt som vädret.

Redan efter 6 minuter spelade stod det nämligen 1-0 på resultattavlan. Efter läckert förarbete av Petar Petrovic kunde Dzenis Kozica enkelt göra första målet i matchen.

Efter 1-0-målet sen så radade hemmalaget upp chanser, chanser av högsta kvalitet dessutom. Farliga skott, en farlig frispark, samt friläge - men skärpan saknades.

- Vi har stått här efter match och pratat om att vi inte skapat tillräckligt mycket chanser. Idag, är det ju, något annat som saknas. Effektivitet jämfört med vad vi skapar på planen idag.

- Väldigt nöjd med hur vi tar oss fram i matchen och skapar lägen. Men samtidigt orolig när det inte blir 2-0 och det ser ut som det gör.

Andra halvlek hade sedan bara pågått några minuter innan Trelleborgs FF ändå skulle få sätta tvåan i mål. Precis som vid första målet så var det, virvelvinden Petar Petrovic, som läckert spelade fram till Henry Offia - som tryckte bollen i mål.

Där och då kändes det som att segern låg nära. Men det skulle bli darr, ordentligt dessutom.

- IK Brage har spelat en del händelserika matcher på slutet, vi var förberedda på att de inte skulle ge sig. De kommer slita i allt, oavsett vad det står i matchen, säger Haynes och fortsätter.

- En slumpsituation som gör att de får straff. Jag vill fortfarande behålla vår nolla trots den. Vi är solida, rejäla. Sen kommer det alltid målchanser, vi har ju en målvakt för att rädda - kanske över förväntan ibland på den grabben i mål.

IK Brage fick en straff tilldömt sig med lite mer än tio minuter kvar av matchen. Nyinbytte Mattias Håkansson hamnade lite fel och sparkade helt enkelt ner sin motståndare. Straffen var det inte mycket att säga till om, inte heller målet som Leonard Pllana gjorde på den.

Efter det blev det då darr på ribban, men Mattias Håkansson skulle få revanschera sig. För med några få minuter kvar fick förre TFFaren André Reinholdsson friläge. Ett friläge som Kasper Kristensen räddade - i kontringen som blev åt andra hållet punkterade Mattias Håkansson matchen med att göra 3-1.

- Det kändes onödigt spännande idag, med tanke på hur matchen egentligen såg ut. Men det får vi ta med oss, nu har man stått och gnällt på allt.

- Vår passivitet gör ju att de fick ett litet övertag. Ändå förvånad att de spelade så mycket som de gjorde idag. De hade en attityd om att försöka dra ut oss i pressen, för att sen kunna aktivera högre upp i plan. Men så länge som vi får bett i pressen så har de inte att säga till om. Då vinner vi otroligt mycket boll, på bra ställe.

Sjätte segern i rad på Vångavallen för TFF. Nu väntar flera spännande matcher på kort tid - först ut är derby mot Helsingborgs IF på tisdag.

- Väldigt tuff vecka som väntar, vilket kanske också syntes, med antal byten menar jag.

- I stort, väldigt glad för tre poäng, mycket vi kan ta med oss. Alltid saker att skruva på såklart, men så länge som det är effektiviteten framför mål - ja då är jag nöjd. Det kan vi göra nåt åt.

- Väldigt nöjd för helheten idag, med den kollektiva insatsen. Detta är ju en sån match förväntningar ligger att man tar det - kopplat till tabelläge. Men IK Brage är ett bra lag, tuffa att ha och göra med - men alltid kul att summera tre poäng, avslutar Kristian Haynes.

Nu väntar ett hett derby mot Helsingborgs IF på tisdag på bortaplan.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg (ut 80), Haris Brkic, Mohammed Saeid (ut 66), Petar Petrovic (ut 66) - Dzenis Kozica (ut 80), Henry Offia (ut 60).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson, Henrik Johansson (in 80), Tobias Karlsson (in 80), Mouhammed-Ali Dhaini (in 60), Simon Amin (in 66), Mattias Håkansson (in 66).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-11
Kategori: A-lag