Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen är det äntligen dags för match i Superettan igen. IK Brage kommer på besök till Vångavallen och matchen har avspark redan 13:00.

Du kan se matchen på plats, läs mer om detta här.

Annars ser du matchen på Discovery+.

Trelleborgs FF har vunnit fem raka matcher hemma på Vångavallen i Superettan, något man såklart vill bygga vidare på.

- Vi vill såklart fortsätta på vår positiva hemmasvit. Vi är trygga här hemma på Vångavallen och vi vet om att vi är starka här, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

Gästande IK Brage hade en tuff start på Superettan men har börjat klättra i tabellen. Senast vann de hemma mot Landskrona BoIS och om TFF ska ta sjätte raka segern hemma på Vångavallen - då krävs det en bra prestation och bra stöd från hemmapubliken.

- IK Brage är en bra motståndare, med bra självförtroende antagligen med sig. Får se vad de dyker upp med för lag, då de haft sjukdom i veckan.

- Men de är bättre än vad tabellen visar och jag förväntar mig inget annat än en stenhård och tuff match. Vi måste vara bra och verkligen sätta prestationen imorgon, säger Haynes.

Senaste matchen Trelleborgs FF spelade i Superettan var ju annars den hemma mot Östers IF. Den matchen vanns med 1-0 efter mål av Petar Petrovic.

Efter den matchen så fick TFFarna lite spelledigt, lagom inför avslutande tredjedelen av Superettan.

- Vi fick en flyttad match i veckan, vilket gjorde att vi tog ledigt förra helgen. Lite ledighet där vi laddade våra batterier, dels med vila - men också socialt med våra familjer. Så nu kan vi köra hela vägen, med start imorgon.

- Fokuset ligger på en match i taget, kanske låter tråkigt - men så är det. Vårt fulla fokus är inställt på matchen hemma mot IK Brage imorgon, avslutar Kristian Haynes.

Det är god tillgänglighet i truppen. Men där Herman Hallberg saknas på grund av sin skada. Måns Söderqvist, är på gång tillbaka efter sin frånvaro, men är inte riktigt redo för spel än. Anton Tideman saknas på grund av personliga skäl.

Matchen Trelleborgs FF - IK Brage har avspark redan 13:00 på Vångavallen i Trelleborg. Klicka här för information om hur du kan se matchen på plats.

Annars visas matchen som vanligt på Discovery+

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Jesper Modig, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Haris Brkic, Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Dzenis Kozica, Henrik Johansson, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-10
Kategori: A-lag