Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog tre nya poäng på söndagen, efter att ha besegrat Hammenhögs IF på Vångavallen. Matchens enda mål gjorde Edina Filekovic på straff. Målet och straffen kom på övertid - och var egentligen också sista sparken i matchen.

Trelleborgs FF - Hammenhögs IF, 1-0.

- Summa summarum så är det nog ändå rättvist att vi får vinna denna matchen, även om det är ett sent avgörande på straff, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Straffen var där inget att säga om, den var rätt klar tycker jag.

Första halvlek var det mycket Trelleborgs FF på Vångavallens gröna matta. Men förutom två ribbträffar i samma anfall så var det snålt med riktiga målchanser.

- Hade vi satt den chansen så hade vi haft en annan match, då hade de kanske öppnat upp sig på ett annat sätt också. Idag handlar det väl mer om kvalitet, behöver mer fart på bollen i uppspelsfasen och tycker vi saknar spelvändningar.

Hammenhögs IF hade ett gäng fasta situationer i form av hörnor och frisparkar, som hade kunnat resultera i mål på andra hållet.

- Gör en hyfsad första halvlek, vi ska ha med oss att det är tredje matchen på åtta dagar för oss. Vi har vissa spelare som vi har gått hårt på, vissa som varit sjuka och kommit tillbaka. Idag tvingades vi ställa Sandra Nilsson vid sidan av.

- Hon fick en skada i onsdags, en skada hon inte vet hur eller var hon fått den från. Vi har varit hårt ansatta på spelarsidan.

- Bra första halvlek som sagt, men lite för lågt bolltempo, lite för dåliga avslutande pass, tar inte oss in i boxen som vi vill. De kommer ju hit för att parkera bussen i princip i första halvlek. Det syntes tydligt vad de ville, packa ihop och få en pinne med sig hem.

Andra halvlek var ungefär som den första, där Trelleborgs FF hade mycket boll och initiativ - men fick inte till det framåt.

Elisa Lang Nilsson var tillbaka i spel efter att ha saknats i de senaste matcherna på grund av sjukdom. Elisa sprang och sprang som vanligt, till slut sprang hon till sig och hemmalaget en straff. Detta när klockan hade tickat upp till 93.

- Märktes att Elisa var tillbaka, energi. Energi som smittar av sig till andra, jättebra att få tillbaka henne. Sån spelare vill ju alla ha. Vi slutade med henne på topp, för att få sista kicken av det - och där har vi flyt och får straff, säger Malmgren.

Fram klev Edina Filekovic för att ta straffen. En straff hon satte säkert bakom Hammenhögs målvakt och Edina vrålade ut sin glädje med lagkamraterna på Vångavallen.

Nästan direkt där efter - blåste domaren för full tid i matchen.

Nästa match för damerna är om en vecka och då borta mot Laholm.

- Skönt med en hel veckas träning. Det är bara att jobba vidare, nu får vi hitta nya krafter. Vi vill ta så många poäng som möjligt av de som är kvar. Varit en tuff vecka det här, avslutar Hans Malmgren.

Edina Filekovic mål i matchen var hennes första i TFF-tröjan.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Amalia Mahdi, Viktoria Persson, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Astrid Palmblad, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Elisa Lang Nilsson, Ronja Andersson, Hanna Bauer, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Cassandra Cremen, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-05
Kategori: A-lag