Förra säsongen låg lagen i samma serie, men i år spelar Trelleborgs FFs damer i Division 1 och Borgeby FK i Elitettan.

På onsdagen möttes lagen i Svenska Cupen på Vångavallen i Trelleborg. Matchen slutade 1-3.

- Vi inleder hyfsat de första minuterna, kan sätta relativt hög press på dem. Sen biter de ifrån, tar sig ur och vi får bekymmer, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Vi är för långt ifrån dem i närkampsspelet och kommer inte nära. Får inte träff. Vi blir lite ängsliga och tappar boll för tidigt i vissa skede. För dålig förstatouch och de vinner tillbaka boll för de är aggressivare än oss. De kommer från högre tempo, spelar varje vecka med högre tempo.

- Lite för stor respekt kanske i första halvlek.

Lite för stor respekt kanske och i paus stod det 0-2, där Borgeby gjorde mål i minut 31 samt 35.

- Snackar ihop oss i halvlek, justerar lite, vänder på vår triangel på mitten bland annat, ger viss effekt, säger Malmgren.

Andra halvlek var bättre från TFF-damerna än den första. Man skulle även få en biljett in i matchen igen efter att Amalia Mahdi lobbat in en reducering.

Dock revs den biljetten ganska så snabbt igen - då Borgeby gjorde ett riktigt drömmål minuterna efter. 1-3 och det skulle senare också bli slutresultatet.

- Vi börjar bra i andra, vi snackade i paus om positionen på deras målvakt att hon låg långt ute. Att vi skulle få henne längre in i målet genom att våga prova - nu lyckades vi ju direkt och fick mål på det.

- Sen oturligt att deras 3-1-mål kommer så pass tidigt efter vårt reduceringsmål. Men det är ett fint mål, men frågan är om de gör om det. Kvalitet i det målet, säger Malmgren.

I början på andra halvlek tvingades Anna Plantin bryta efter en känning i baksida lår. Då kom unga Astrid Palmblad in och visade verkligen framfötterna på Vångavallens fantastiska matta.

- Piggt och bra - en liten oslipad diamant, som vi ser fram emot att få ut mycket av. Astrid har gjort ett par riktigt fina inhopp och vi väntar bara på att hon ska få sätta dit en boll också.

- Ung, född 2006, kul att släppa in henne och hon får känna av vad som krävs. Intressant spelare, verkligen.

Matchen slutade alltså 1-3 och Trelleborgs FFs damer är därmed ute ur Svenska Cupen.

- Betydligt mer nöjd med andra halvlek, vi kunde ligga lite lägre, kunde hålla ihop laget på ett betydligt bättre sätt än i första. Nyttigt att få känna på tempot.

- En bra genomkörare ändå, kände på högre tempo idag, avslutar Hans Malmgren

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Amalia Mahdi, Ronja Andersson, Hanna Bauer, Astrid Palmblad, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-09-02
Kategori: A-lag