Fotograf: Björn Sandberg

Det såg ut att bli en ny 0-0-match mot Östers IF på tisdagskvällen, med mållöst i första halvlek och långt in i andra.

Men då klev Petar Petrovic fram och med ett pangmål fixade han seger. Målet var som sagt ett riktigt pangmål - där han dunkade upp bollen i Östermålvaktens kryss. 

Efter matchen så var det såklart glada miner i hemmalaget.

- Skönt såklart, alltid skönt att vinna, säger Alexander Tengryd efter matchen på Vångavallen.

- Tuff match på förhand, vi har haft tufft mot Östers IF de senaste åren. Vi var kanske lite närmre förra matchen då det blev 0-0. Men ingen topp-prestation då.

Det var en jämn första halvlek på tisdagen, där kanske hemmalaget TFF gick av i paus med lite övervikt. Inget av lagen kom till något jättebra avslut.

- En jämn första halvlek idag, där vi har kanske lite övervikt. Vi har hyfsat bra försvar, tar dem lite högre upp i planen, vi har nån period av bra passningspel och får en del inspel - men får inte de där riktigt heta målchanserna.

- Första halvlek är väl rättvist att det står 0-0, även om liten övervikt åt oss.

Till andra halvlek så startade TFF i ett rasande tempo, vaskade då också fram matchens bästa chans. Efter ett fantastiskt inlägg från Johan Blomberg nickade Dzenis Kozica från nära håll. Men om inlägget från Johan Blomberg var fantastiskt - så var Östermålvaktens räddning på nicken likaså.

- Sen i andra halvlek är starten väldigt bra. Justerar lite i våra centrala mittfältare till andra. Får ett tryck på dem, med Dzenis Kozicas nick.

- Efter det så känns det som att de kommer tillbaka in i matchen, vi blir passiva och låga i försvaret. Men vi är som bäst när spelet öppnar sig, motståndarna öppnar sig - och då har vi bland annat kontringsspelare som Petrovic.

Matchens enda mål skulle då komma, genom förre Öster-spelaren Petar Petrovic. Målet var ett riktigt pangmål, med avslut upp i krysset. Men försvarsspelet innan målet och förarbetet - var minst lika vackert.

- Ett väldigt bra mål, konstaterar Tengryd

- En individuell prestation, men där är så många parametrar i det målet - att han får läget. De där bak försvarar så bra och sätter han i läget. Sen har han ju en utväxling och precision i avslut som är fantastiskt bra.

- Vi borde kanske gjort mål innan det, för vi skapar fram läge för det.

I slutet försökte sedan Östers IF få till kvittering - men det stabila försvarsspelet gjorde att en fin trea kunde bärgas.

- Deras forceringsfas sen löser vi på ett bra sätt, skön seger och tycker att där var lite övervikt till oss, avslutar Alexander Tengryd.

Tisdagens seger är den femte raka hemma på Vångavallen i Trelleborg.

Nu väntar landslagsuppehåll och några dagars spelledigt från Superettan. Med segern kliver Trelleborgs FF upp på kvalplats mot Allsvenskan.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig (ut 82) - Johan Blomberg, Haris Brkic, Mohammed Saeid (ut 74), Petar Petrovic (ut 82) - Dzenis Kozica, Henry Offia (ut 68).

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Kalle Larsson, Anton Tideman (in 82), Henrik Johansson, Tobias Karlsson (in 74), Simon Amin (in 82), Mattias Håkansson (in 68).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-31
Kategori: A-lag