Fotograf: Björn Sandberg

På tisdagen är det äntligen match hemma på Vångavallen igen i Superettan. Klockan 19:00 kickar matchen igång - mellan Trelleborgs FF och Östers IF.

Läs om hur du kan se matchen på plats här, eller se den på Discovery+.

- Tillbaka på Vångavallen, vilket är skönt. Fyra raka segrar hemma på Vångavallen där vi är starka. Lite utav ett vägskäl här nu, händer mycket i tabellen så vill man vara med - måste man ta chansen, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

Efter den sura förlusten borta mot Falkenbergs FF senast, så är det stort revanschläge på sig själva på tisdagen. Förutom revansch på sig själva, så siktar man såklart även på tre poäng - med hemmapublikens hjälp.

- Vi måste ta personlig revansch imorgon, vara ett bättre lag än senast - utan att ta något från Falkenbergs FF som är på gång. Men vi är tillbaka på Vångavallen och där hoppas vi kunna se ett förbättrat TFF.

Gästande Östers IF kämpar för att inte bli indragna kring det andra kvalstrecket. Östers IF är annars det lag som gjort minst antal mål i Superettan, med 12 mål på 17 matcher. Men de är även ett av lagen som släppt in minst mål också.

Förra mötet lagen emellan, som var i början på augusti, slutade mållöst - 0-0.

- Väldigt stort fokus på oss själva, vi måste upp i nivå imorgon. Vi möter ett lite mer pressat Östers IF nu, som spelat lite tillknäppt fotboll. Gjort lite mål, men släppt in lite också.

- Vi behöver ett bra passningsspel - och bra organiserat anfallsspel för att luckra upp motståndarna imorgon, avslutar Kristian Haynes.

Hampus Nilsson och Mouhammed-Ali Dhaini missar matchen på grund av att de testats positivt för Covid-19. Ingen annan i eller runt truppen har testats positivt.

Herman Hallberg missar matchen och för honom väntar operation för hans skada. Läs mer om detta här. Även Måns Söderqvist missar matchen då han ej är tillgänglig för spel.

I Hampus Nilssons frånvaro så kallas Merlin Nuhanovic in i truppen.

Matchen Trelleborgs FF - Östers IF har avspark 19:00 på Vångavallen i Trelleborg. Läs om hur du kan se matchen på plats här, eller se den på Discovery+.

Trupp:

Kasper Kristensen, Merlin Nuhanovic, Isak Jönsson, Kalle Larsson, Fredrik Liverstam, Jesper Modig, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Simon Amin, Haris Brkic, Johan Blomberg, Petar Petrovic, Mattias Håkansson, Mohammed Saeid, Dzenis Kozica, Henry Offia.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-30
Kategori: A-lag