Fotograf: Björn Sandberg

Efter tunga 1-4-förlusten senast så studsade damerna tillbaka på lördagen. På Öland vann man med 3-1 mot Färjestadens GoIF - efter mål av Elin Engbe, Anna Plantin och Jennifer Lilliehöök.

- Inställningen och attityden var där inget fel på idag, sen kanske det inte var det vackraste spelet. Men det är de tre poängen som är det viktigaste, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Fick väl inte riktigt till det spelmässigt, fick strida ordentligt för det.

Mot Eskilsminne så var själva matchen inte så dålig egentligen, men där man blev hårt straffade. Mot Färjestaden på lördagen så gjorde man en sämre match - men satte målen.

- Mot Eskilsminne så kanske resultatet inte riktigt speglade matchen, idag så kanske vi fick ett mål med oss för mycket. Typ så.

Första målet i matchen gjorde Elin Engbe. Elin som var tillbaka från skada på lördagen satte 1-0 till TFF på hörna redan i matchminut 8.

I förra matchen mot Eskilsminne IF hade TFF-damerna ett tiotal hörnor, där flera bollar räddades på mållinjen med mera. På lördagen gjorde man mål - på första hörnan.

- Vi snackade om efter förra matchen att vi skulle vara mer aggressiva där, inte vara för snälla. Vi gör mål på första hörnan dessutom, så det var bra, säger Malmgren.

Anna Plantin gjorde sen 2-0, eller, det var iallafall det TFF-tjejerna trodde. Annas skott träffade hjulet inne i målet och studsade ut - och blev aldrig dömt som mål.

Istället gjorde dock Anna 2-0 i matchminut 73 och Jennifer Lilliehöök 3-0 några minuter senare. På övertid reducerade Färjestaden - men då var matchen redan vunnen.

- Anna krigar sen in 2-0, tuff löpduell där hon sen petar bollen i mål. Jennifer sätter trean några minuter senare.

- Tre poäng var det viktigaste idag, vi har varit här två gånger innan och då har det varit besvärligt. Här idag hade vi rätt attityd och inställning - sen att det inte var så vackert, spelar inte så stor roll just nu.

Nu väntar en intensiv vecka för damerna, med match hemma mot Hammenhögs IF nästa helg - dessförinnan så är det match i Svenska Cupen. På onsdag kommer Borgeby FK på besök till Vångavallen.

- Intensiv vecka nästa. Det är lite av en prestigematch som vi ser fram emot på onsdag, dels för att Borgeby gick upp från denna serien förra året - dels för att många känner varandra, så kommer säkert smälla en del, avslutar Hans Malmgren.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Minda Forsblom, Johanna Nilsson, Amalia Mahdi, Hanna Bauer, Nike Törnqvist, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-28
Kategori: A-lag