Trelleborg Cup, som spelas 16-17 oktober i samarbete med Trelleborg AB, är inne på sitt tredje år och cupgeneralen Martin Biärsjö har stora ambitioner gällande turneringen.

- 2019 var vi 51 lag, 2020 var det en cup med 40 lag där vi körde småskaligt med tanke på pandemin. Nu har vi möjlighet att ta emot 160 lag fördelat på 80 pojklag och 80 flicklag, säger Martin Biärsjö.

I nuläget är närmare 100 lag anmälda till årets Trelleborg Cup och flera av grupperna är redan fyllda där det också finns reserver anmälda. Det är framförallt på pojksidan grupperna är välfyllda men arbetet för att få in fler flicklag till cupen pågår för fullt.

- Trelleborg Cup är placerad precis efter serierna har avslutats vilket gör den till en fin avslutning av säsongen. Lagen får också möjlighet att spela med kommande säsongs spelsätt vilket har varit ett populärt inslag. Att majoriteten av matcherna spelas på gräs är naturligtvis även det trevligt.

Att lagen spelar på kommande års spelsätt innebär att de som är 9 år får spela på sjumannaplan och de som är 12 år får testa på niomannaplan. Ett sätt att förbereda sig inför den kommande säsong och samtidigt få en spännande utmaning som avslutning av den man precis spelat.

- Cupen är relativt komprimerad vilket betyder att det är flera matcher på kort tid. Lagen spelar sina matcher över ungefär fyra timmar och eftersom man kan anmäla sitt lag till olika nivåer skapar det jämna, bra och utvecklande matcher för samtliga lag, förklarar Martin Biärsjö.

Även om Trelleborg Cup ökar rejält i antalet deltagande lag från 2020 till 2021 så är tankarna att den ska utvecklas ännu mer framöver enligt Martin Biärsjö.

- Den ska absolut växa över tid. Ambitionen är att Trelleborgs Cup ska spänna över två dagar och erbjuda övernattning i framtiden. Det kommer krävas ett hårt arbete med potentialen finns där absolut.

Vad kan lag förvänta sig när de kommer för att spela Trelleborg Cup?
- Att det är ett bra arrangemang med många bra och utvecklande fotbollsmatcher. Åker liten som stor förening ifrån Trelleborg Cup nöjda är vi nöjda, så enkelt är det. Varje lag ska ha fått spela utvecklande matcher, säger Martin Biärsjö.

- Det kommer också finnas ett eventområde där man kan spendera tiden mellan sina matcher. Precis som mycket annat i dessa tider påverkar restriktioner och riktlinjer exakt hur mycket vi kan ha runt om men ser väldigt mycket fram emot det här också är redo för fullspäckade fotbollsdagar.

Är du intresserad av att anmäla ett lag till Trelleborg Cup hittar du cupsidan här.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-08-27
Kategori: Ungdom