Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer spelade hemma på Vångavallen på söndagen, mot Eskilsminne IF. Strålande sol, temperaturer över 20 - helt enkelt fantastiska förutsättningar för en trevlig match.

Det började även trevligt i just själva matchen, med mål för hemmalaget efter halvtimmen spelad. Målet gjordes av Viktoria Persson, ett mål som sedan blev kvitterat innan paus av gästerna.

När matchen blåstes av för paus var ändå känslan att, allting ändå skulle lösa sig. En känsla som skulle visa sig vara helt fel.

- Den känslan hade nog jag också, nog så att tjejerna hade det också, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

- Tycker vi ska göra ett mål till i första halvlek, sen kommer ju deras mål jäkligt olyckligt i första halvlek.

Men istället för att allt skulle lösa sig, så fick TFF-damerna en lektion i effektivitet på Vångavallens fantastiska gräsmatta. 1-1 blev 1-2, 1-3 och till slut 1-4.

- Börjar andra halvlek med, tyvärr, ett individuellt misstag - och blir hårt straffade. Julia Lennartsson i Eskilsminne som kommer in och straffar oss direkt.

- Sen får vi en lektion i effektivitet. De fyller på, rejäla i sina avslut - samtidigt tycker jag att vi skapar så mycket att vi borde gjort mer än ett mål idag.

Matchen hade dock kunnat se helt annorlunda ut, om inte Eskilsminnes målvakt storspelat och om de där enkla målen gått in för TFF. TFF skapade verkligen massor med chanser, men bolluslingen ville bara inte in i nät.

- Vi har mycket, speciellt på fasta situationer och hörnor. Att vi inte kan få in bolljäkeln i de momenten. Bra hörnor genom matchen, bra frisparkar utifrån kanterna - men vi har inte det där lilla flytet att trycka in den.

- Vi ska ju såklart ge jätteberöm till deras målvakt, hon räddar några riktigt bra lägen. Det handlar om att ta tillvara på chanserna, vi visste om att de skulle vara farliga på omställningar - men när de gör 2-1 så måste vi också gå för det.

Egentligen var det ingen dålig match av TFF-damerna, bara det att Eskilsminne var brutalt effektiva. Den effektiviten fick även Trelleborgs FF smaka på redan förra säsongen uppe i Helsingborg.

- Vi gör inte någon dålig match egentligen, utan blir hårt straffade - än en gång av Eskilsminne IF, säger Malmgren.

- I första halvlek så var vi klart bättre, borde dödat matchen redan där. Hade vi haft samma effektivitet som Eskilsminne idag så hade vi gjort en, typ tio mål.

Med förlusten mot Eskilsminne IF så är seriesegern egentligen helt utom räckhåll för TFF-damerna.

- Alla som har tjatat om att seriesegern är körd, det kan vi skrinlägga nu - nu gäller det att få ihop det så bra som möjligt här. Få ihop det, nu är det spelmässigt bättre - men vi måste kunna göra de lätta målen.

- Bara till att bita ihop, inte riktigt vår säsong i år - lite för mycket stolpe ut kan jag tycka, avslutar Hans Malmgren.

Matchen Trelleborgs FF Dam - Eskilsminne IF slutade 1-4.

Nästa match för damerna är borta mot Färjestadens GoIF - nästa lördag.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Johanna Nilsson, Elisa Lang Nilsson, Amalia Mahdi, Hanna Bauer, Astrid Palmblad, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Ebba Wendt Lundgren, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-22
Kategori: A-lag