Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF kom till Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg med ett gott självförtroende. Men efter fyra raka matcher i Superettan utan förlust - så tog det stopp på söndagen.

Falkenbergs FF och Anton Wede gjorde matchens enda mål, redan i första halvlek.

- Vi kom inte alls upp i någon bra nivå i prestation idag, säger Kristian Haynes besviket från bussen hem till Trelleborg.

- Denna matchen är lurig, Falkenbergs FF är luriga. De säljer sig dyrt, tar fajten för varje boll där ute, krigar sig till det idag. Vi får bra ingång i matchen. Men sen tar de över, vinner mycket boll - och tar en välförtjänt seger till slut, de ville vinna mer idag.

Efter en ändå helt okej TFF-inledning tog hemmalaget Falkenbergs FF över. De skulle då också göra matchens enda mål, genom Anton Wede. Han vann bollen på TFFs mittfält, avancerade och sköt bollen i mål.

Efter målet var sedan Falkenbergs FF närmare ett mål till - än vad TFF var kvittering.

- Vi var trubbiga både i det offensiva och defensiva idag, konstaterar Haynes.

- I andra så spelar de ju på ledningen, gör det bra också. Vi hade inte förmågan att bryta oss igenom deras låga försvar, hade behövts bättre fart i allting.

I andra halvlek så fick Trelleborgs FF aldrig till någon riktigt bra målchans, inte heller lyckades ett försök till forcering i slutet på matchen.

TFF-bekantingen i Falkenbergs mål, Viktor Noring, hade en lite för lätt eftermiddag mellan stolparna.

Kasper Kristensen, på andra sidan, var den som höll kvar TFF i matchen, då han gjorde flertalet svettiga räddningar - i övrigt var det för trubbigt både framåt och bakåt.

- Kasper håller oss kvar i matchen, han gör några riktigt fina räddningar. Men annars var där inget som var riktigt bra idag, säger Haynes.

- Vi släpper till för enkelt och de är snabbare i både tanke och aktion. Vi hade ändå en okej känsla i paus att vi skulle kunna komma igen, men tyvärr. I slutet var det trångt och svårt, vi flyttade uppe men blev inte bra nog - fick inte till någon ordentlig forcering.

Nästa match i Superettan är inte förrän nästa tisdag - då hemma mot Östers IF.

- Det är bara att knyta näven i fickan och fortsätta, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (ut 78), Isak Jönsson, Jesper Modig (ut 61) - Johan Blomberg, Haris Brkic, Simon Amin (ut 46), Petar Petrovic - Mohammed Saeid, Henry Offia (ut 71).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson (in 78), Anton Tideman, Dzenis Kozica (in 46), Henrik Johansson (in 71), Tobias Karlsson, Mattias Håkansson (in 61).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-22
Kategori: A-lag