Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna tog tre härliga poäng på söndagen i Superettan, när GAIS gästade Vångavallen. Matchen Trelleborgs FF - GAIS, slutade 1-0.

Det var stort övertag till hemmalaget i matchen, men hade det svårare att få till de där riktigt farliga målchanserna, mest halvchanser och nästanlägen. Mycket på grund av ett kompakt och försvarande GAIS.

Men, med kvarten kvar prickade Fritiof Björkén in matchens enda mål, framspelad av debuterande Mohammed Saeid.

- Väldigt glad och nöjd över insaten sett till över 90 minuter. Hur vi hanterar det när man inte får hål på motståndarna från början, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Tålamodet, metoden, bara fortsätt - det kommer löna sig till slut liksom. Summerar man det nu direkt så är det klart, ett tidigare mål och det hade varit en annan prägel på matchen tror jag. Det är det som behövs kanske.

GAIS, som håller till runt det negativa kvalstrecket, kom väl egentligen till Vångavallen för att försvara med sig poäng hem till Göteborg.

- Ett GAIS idag som paketerar mycket, lågt 5-3-2, ligger och flyttar i det. Vi har mött det tidigare och haft problem med att luckra upp - det är liksom inte helt enkelt att göra det, säger Haynes.

- Mycket lättare att vara destruktiva för dem, förstöra för oss.

Det var annars ett TFF som satte fart direkt vid avspark och hade grepp om matchen egentligen direkt från början, med fint presspel bland annat. Men det saknades det där lilla sista, blev inte skotten blockade av försvarare så blev de det av GAIS-målvakten.

Men, TFF skulle få hål på GAIS till slut, med kvarten kvar gjorde den offensiva högerbacken Fritiof Björkén då matchens enda mål. Ett skott som via försvarare gick i mål.

- Vi har mycket tid på deras planhalva, sliter och försöker med ett bolltempo som kan ge oss ett läge. Ingångarna i boxen, runt där på kanten där det går att attackera, centralt där är det för svårt.

- Det kräver att vi är mer obekväma där inne, löper, sträcker i sönder. Flytta upp ytterligare spelare när det går, med tanke på hur matchbilden såg ut.

- Tålamodet idag gör att vi får hål på dem till slut, konstaterar Haynes.

I slutet av matchen började GAIS lyfta bollar, först då så blev det lite farligt i Kasper Kristensens straffområde. TFF hade ju själva annars läge att på riktigt punktera matchen i slutskedet.

- Sen kan vi vara effektivare och punktera matchen på slutet, med genombrottsläge och nick.

- Men jag tycker att vi är klart bättre än GAIS över 90 minuter, ett försvarsspel som bara växer sig starkare och starkare - de har inget egentligen förrän de börjar hissa upp bollar på en mittback på topp. Väldigt nöjd med situationen och hela matchen.

Matchen skulle sluta med seger för Trelleborgs FF med matchens enda mål. Efter den sura förlusten mot Landskrona BoIS har det blivit fyra raka hållna nollor.

- Vi har synat det hela, jobbat på vissa bitar och fått bukt på det. Backlinjen och målvakt gör det bra, sen har vi Dhaini på mitten som städar bort det mesta innan det blir farligt, fantastisk för oss att ha, säger Haynes.

Mohammed Saeid gjorde debut för Trelleborgs FF, dessutom från start. Debuten var också bra och efteråt var det bara goda ord från Kristian Haynes.

- Idag var Petar och Johan borta, två av våra bästa spelare individuellt. Vi fick lappa ihop något nytt. In kommer Mohammed Saeid som inte spelat 90 minuter på länge, vilket märktes på slutet - men vi märkte också vilken bra spelare det blir för oss.

- Hittar fina ytor, relationerna med övriga spelare kommer bara öka. En väldigt smart spelare, jättekul att se honom med så kort varsel göra den prestationen idag. Du behöver inte säga till honom saker fyra gånger, räcker med en halv gång - och han löser situationen.

Efter segern är det ordentligt häng på toppen av Superettan och förhoppningsvis blir det en riktigt, riktigt spännande höst att vänta.

- Väldigt, väldigt nöjd med matchen och de tre poängen. Gäller att vara stabil i prestationerna, det kommer vara matcher likt denna. Kommer vara många tuffa matcher för oss framåt, gäller att prestera på samma nivå hela tiden. Den här gruppen vill mer - och det vill vi andra också. Men, en match i taget, sen ska vi se till så att denna hösten blir rolig och spännande länge, avslutar Kristian Haynes.

Efter matchen firades de tre poängen med publiken.

Nästa match i Superettan är om en vecka borta mot Falkenbergs FF. Men nästa match är redan på onsdag i Svenska Cupen - borta mot FC Rosengård.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Mohammed Saeid (ut 77), Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 75), Mattias Håkansson (ut 64) - Dzenis Kozica (ut 80), Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson, Anton Tideman (in 77), Henrik Johansson (in 75), Noah Tillberg, Tobias Karlsson (in 80), Simon Amin (in 64).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-15
Kategori: A-lag