Fotograf: Björn Sandberg

Efter förlusten mot Hällaryds IF förra helgen och en mindre bra första halvlek mot Sjöbo IF i cupen - så blev det en säker seger på lördagen hemma mot Nättraby GoIF. Det var egentligen aldrig något snack om saken. 

Matchen slutade 3-0 till Trelleborgs FF, där Viktoria Persson stod för två mål och Anna Plantin för ett.

Självklart var det en skön seger på lördagen.

- Det var det, men jag tycker att vi har underpresterat och underpresterat. Vi underpresterade mot Hällaryd, vi underpresterade i första halvlek mot Sjöbo. Så därför är det lite så att - var står vi egentligen, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

- Nu här idag så äger vi matchen från första början, men jag tycker inte att det blir någon riktig match av det. Inget riktigt tempo, de ligger lågt - om vi pressar ner dem eller bara var så låga. De ställer väl inga stora frågor till oss i första halvlek tycker jag.

Första målet i matchen gjorde Viktoria Persson, hon gjorde det andra också - och hon hade även bud på ett äkta hattrick innan domaren blåste för paus. 

- Första halvlek dominerar vi ganska så rejält helt enkelt. Våra forwards fortsätter att göra mål, vilket är jäkligt bra. Väldigt nyttigt för oss, Viktoria Persson gör två idag och Anna gör ett. Tittar man på det så är det våra offensiva spelare som gör målen. Skulle vilja ha igång Elisa Lang Nilsson rejält också, trodde hon skulle få göra sista idag, men missar.

- Pratade om i paus att ha tålamod, göra lite fler spelvändningar. Lite mer djupledssbollar på forwards. Men de gick ut i andra halvlek och var lite högre. Ställde till det i början, vi tryckte inte upp ordentligt - men det ordnade upp sig.

I andra halvlek så fastställde alltid farliga Anna Plantin slutresultatet till 3-0. Förutom målen så hann TFF-damerna även med att missa några bra lägen, genom just Anna och Elisa Lang Nilsson precis i slutet av matchen.

- Skönt med vinst, med tanke på de senaste två matcherna - även om andra halvlek mot Sjöbo IF var betydligt bättre. Men idag så tycker jag att vi hittar ganska så mycket rätt, säger Malmgren.

I matchen så debuterade Amalia Mahdi, som i veckan blev klar för Trelleborgs FF. Hon visade direkt att hon blir nyttig i höst, med bland annat fin spelförståelse - sen var hon sådär härligt jobbig att möta för motståndarna.

- Lite annorlunda på mitten, rivig, löpvillig. Hon drar iväg i diagonallöpningar och är frän. Jag tyckte att det var intressant, absolut.

- En sån man vill ha i sitt eget lag, men inte i motståndarlaget. Upp i lite tempo och lite mer action så.

Det blev alltså seger på lördagen, nu har damerna en vecka innan nästa match i serien - då hemma mot Eskilsminne IF. Du hittar annars damernas tabell här.

- Just nu har vi en bra konkurrens i laget, många som är friska, de som kommer in gör det bra. Sen får vi se vad som händer till nästa helg, avslutar Hans Malmgren.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Felicia Miller, Cassandra Clemén, Ebba Wendt Lundgren, Johanna Nilsson, Amalia Mahdi.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-14
Kategori: A-lag