Den 30-årige mittfältaren Mohammed Saeid är klar för Trelleborgs FF. Han kommer senast från IK Sirius där han under den här säsongen spelat i 12 allsvenska matcher och gjort ett mål. Kontraktet är skrivet över 2023.

- I Mohammed får vi en spelare med mycket erfarenhet från en högre nivå. Han har rutin från Allsvenskan och MLS men vet även vad som krävs i Superettan eftersom han spelat på den här nivån också, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Han är passningssäker, rörlig och har en bra teknik men han förstärker oss inte enbart genom specifika egenskaper utan han är en spelare som kan spela på flera olika positioner vilket vi ser som en stor tillgång.

Nyförvärvet själv är redo för sitt första träningspass med Trelleborgs FF och ser fram emot att få Vångavallen som nytt hem.

- Jag är glad att allting är klart och jag ser fram emot att representera Trelleborgs FF. Klubben har ambitioner att spela högre upp och jag tycker att man har delarna som krävs för att kunna utmana om att göra det också, säger Mohammed Saeid.

Mohammed Saeid är född i Örebro och inledde sin karriär i BK Forward. Stora delar av sin ungdomstid spenderade han i West Bromwich Albion och deras akademi för att 2009 återvända till svensk fotboll och BK Forward.

- Jag är en teknisk spelare som försöker hitta lösningar på allt ute på planen. Jag strävar efter att hitta öppningar och sedan spelar det inte någon roll om det är för mig själv eller mina lagkamrater. Positionsmässigt har jag spelat i lite olika roller men jag trivs bäst som en länk mellan mittfält och anfall, avslutar Mohammed Saeid.

2012 blev det allsvenskt spel med Örebro och han spelade i klubben under tre säsonger. 2015 påbörjade han ett amerikanskt äventyr som innebar spelar i Columbus Crew, Minnesota United FC samt Colorado Rapids och det blev totalt 82 matcher i MLS. 2017 återvände Saeid till europeisk fotboll med spel i danska Lyngby BK innan det återigen blev spel i Sverige och IK Sirius. I Sirius har han spelat 76 allsvenska matcher och gjort 13 mål samt 9 framspelningar.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-08-11
Kategori: A-lag