Fotograf: Björn Sandberg

Anfallaren Fatawu Safiu anslöt till Trelleborgs FF i slutet av sommaren 2019 och har spelat 48 matcher i Superettan för klubben. På dessa matcher har han gjort 11 mål. Nu står det klart att han fortsätter sin karriär med spel i division 1-klubben FC Trollhättan.

- Först och främst vill jag tacka Fatawu för sina insatser för Trelleborgs FF. Under sin första 1½ säsong i klubben spelade han en hel del men den här säsongen har han haft det tuffare med speltid som ett resultat av en högre konkurrenssituation i truppen, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Han är en stark och tuff spelare på planen som gjort flera viktiga mål för oss men jag är också glad över att han får en möjlighet till mer speltid i FC Trollhättan som är ett topplag i division 1. Det här är en bra lösning för alla parter.

- Jag är tacksam för att jag fick möjligheten att spela för Trelleborgs FF och jag vill också tacka mina lagkamrater och ledarstaben för tiden här. Det var tufft att inte ha supportrarna på plats under förra och en del av denna säsong men jag vill naturligtvis tacka er också, säger Fatawu Safiu.

Fatawu Safiu är nyss fyllda 27 år och kommer från Ghana och till TFF kom han från klubben Asante Kotoko i augusti 2019 och gjorde 4 mål på 9 matcher under hösten. 2020 var en tuff säsong för klubben men Safiu bjöd på ljusglimtar som tre mål på en halvlek hemma mot Dalkurd men också mål i den första kvalmatchen mot BP och avgörande straff i den andra. Vi tackar Fatawu Safiu för sin tid i Trelleborgs FF och önskar honom lycka till framöver!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-08-11
Kategori: A-lag