Fotograf: Björn Sandberg

Tisdagens match i Superettan borta mot Östers IF slutade mållöst - 0-0.

- Ny hållen nolla idag, men vi är inte riktigt nöjda. Vi tog noll poäng på Östers IF förra säsongen - nu har vi tagit en hittills. Förhoppningsvis kan vi ta tre till när vi möts igen i slutet på månaden, säger Kristian Haynes efter matchen.

Första halvlek var en tråkig och ganska så slarvig sådan, egentligen från båda lagen. En första halvlek där hemmalaget Östers IF var absolut närmast att göra mål, dock gick Isak Magnussons avslut som tur var i stolpen och ut.

- Där var stor skillnad på halvlekarna idag. Vi kommer inte upp i någon bra nivå i första, där vi blir utdragna som lag. Hade behövt vara mer kompakta på banan, men det är svårt när de inte riktigt vill spela.

- Tekniskt är det inte så bra, en del slarv, vilket vi inte riktigt sett i år. Får inte riktigt bollvinster där vi vill, men sen är andra bättre, säger Haynes.

Gästande TFF var sedan då bättre i andra halvlek, utan att vara sådär knivskarpa framåt som mot Helsingborgs IF.

Bästa läget för mål i matchen hade Petar Petrovic, när han drev in från sin vänsterkant och sköt bollen i ribban. 

Dessutom hade Petar en till boll i utsidan av målburen lite senare, samt ett annat bra avslut på mål. Simon Amin hade ett långskott precis i slutet, där Östers målvakt tvingades till en bra räddning.

- Vi gjorde lite förändringar taktiskt till andra halvlek, där vi var bättre. Sen hade vi en bra period där i andra, som vi borde kunnat utnyttja bättre - med övertag på högerkanten.

- De drar ner på tempot, fyller på med spelare vid fasta situationer, det blir liksom hackigt sen.

Med dryga 10 minuter kvar av ordinarie tid hade sedan Östers IF ett nytt bra läge, men Vermanens skott täcktes av kapten Fredrik Liverstam - bollen gick över ribban.

- Hade boll i virket två gånger, borde kunnat utnyttja övertag på högerkanten, sen hade Simon Amin ett bra skott i slutet. Bakåt var man väl inte orolig egentligen, förutom när Liverstam täckte bollen.

- Östers IF har släppt in fjärde minst mål i Superettan, ingen lätt match, speciellt inte borta i Växjö. Men skulle något lag ha vunnit idag så skulle det varit vi, avslutar Kristian Haynes.

Matchen slutade som sagt mållöst 0-0.

Johan Blomberg fick i matchen sitt sjätte gula kort för säsongen, därmed är han också avstängd mot GAIS i nästa match.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Haris Brkic (ut 83), Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic (ut 90) - Dzenis Kozica (ut 74), Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson, Anton Tideman, Henrik Johansson (in 90), Tobias Karlsson, Simon Amin (in 83), Mattias Håkansson (in 74)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-10
Kategori: A-lag