Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon, tisdag, är det äntligen dags för match i Superettan igen. Trelleborgs FF gästar Östers IF i Växjö - och matchen har avspark 19:00 på Visma Arena.

Det har gått över en vecka sedan senaste matchen i Superettan. Då blev det en fin seger i skånederbyt mot Helsingborgs IF, imorgon väntar som sagt Östers IF.

- Skönt med några extra dagar efter urladdningen senast mot Helsingborgs IF. Vi har haft en bra vecka, läkt ihop lite sår och kunnat förbereda oss inför morgondagens match på bästa sätt, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Vi är halvvägs med matchen imorgon, det blir som alltid lite delningar i tabellen, så gäller att hänga med på rätt håll.

Med de extra dagarna utan match, så har laget också läkt ihop de småskavanker som fanns. Det är egentligen bara Herman Hallberg och Måns Söderqvist som inte är tillgängliga för spel.

Kalle Larsson är tillbaka i en matchtrupp igen, efter lång skadefrånvaro. Kalle spelade även i den senaste U21-matchen mot Mjällby AIF.

- Ser bra ut i truppen. Fått tillbaka egentligen alla som hade små skavanker senast. Egentligen bara Herman Hallberg och Måns Söderqvist som inte är tillgängliga för spel.

- Kalle Larsson är tillbaka, efter att ha varit borta hela säsongen. Kul att se honom tillbaka fullt, slitit sig tillbaka - det är kul att se, säger Haynes.

Morgondagens motståndare, Östers IF, ligger ganska exakt i mitten av Superettans tabell. Släppt in lite mål, men också gjort färre mål än föregående år, Kristian Haynes förväntar sig dock en tuff match på Visma Arena.

- Det är ett gediget lag i Superettan, med bra kvalitet och bra idéer, släpper in lite mål. Så vi förväntar oss inget annat än en tuff match, säger han.

- Öster påminner väl kanske lite om Helsingborgs IF, en hel del inläggsspel. De har dock varit lite svårscoutade de senaste matcherna. Spelat lite olika formationer, men det är mycket på grund av skador. De har lånat in några från IFK Norrköping bland annat, så är lite ovisst på så sätt.

Östers IF - Trelleborgs FF har avspark 19:00 på Visma Arena i Växjö. Du ser matchen som vanligt på Discovery+.

- Gäller att kopiera prestationen från senaste matchen mot Helsingborg. Där är mycket av de delarna från den matchen som vi vill ha imorgon också, avslutar Kristian Haynes.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Jesper Modig, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Johan Blomberg, Haris Brkic, Muhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Mattias Håkansson, Simon Amin, Dzenis Kozica, Henry Offia, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-08-09
Kategori: A-lag