Fotograf: Björn Sandberg

På lördagskvällen tog herrarna tre härliga poäng mot Helsingborgs IF i Superettan, några timmar tidigare tog även damerna tre poäng i sin serie - borta mot Hittarps IK.

I veckan var det meningen att damerna skulle ha spelat träningsmatch mot FC Rosengård, men den matchen ställdes in. Så det blev aldrig någon träningsmatch innan serien återstartade på lördagen.

Trots lite ringrost sådär i början - så vann damerna klart med 6-1. I matchen gjorde Elin Engbe fyra mål, Anna Plantin och Viktoria Persson vars ett.

- Lite trögt i början kändes det som, säger Hans Malmgren som är damernas tränare.

- Det blev tyvärr aldrig någon träningsmatch under uppehållet, det går bra att träna - men det är ju en helt annan sak att sen spela match. Det var lite krampaktigt i första halvlek, men sen lossnade det.

Eftersom Minda Forsblom var varningsavstängd i matchen så valde tränarteamet att flytta upp backen Edina Filekovic på mittfältet. Väl där stod hon för en fin insats och spelade bland annat fram till mål.

1-0 till TFF-damerna gjorde Elin Engbe i matchminut 17. Men glädje blev kortvarig där, eftersom Hittarps IK kvitterade bara några minuter senare - genom en klinisk hörna.

- Vi skapar mycket sen och vi gör också 1-0 och det är jättefint. Men sen kvitterar de, egentligen från ingenstans, men genom en klinisk hörna, berättar Malmgren.

Dock fick TFF-damerna jubla igen innan paus, detta eftersom Elin Engbe gjorde sitt andra mål i matchen efter en halvtimme.

- Sen skapar vi hur mycket som helst - och det borde väl stått 5-1 till oss redan i paus, men man måste sätta lägena också.

I paus tvingades sen Edina Filekovic bryta på grund av en smäll hon fick i första halvlek, vilket var synd, då hon stod för en bra insats på en något ovan position. Istället kom Ebba Wendt Lundgren in, som varit borta länge på grund av en efterhängsen hjärnskakning.

- Sen står det och väger lite i början på andra, de är farliga när de lyfter på sina duktiga forwards. Men Sandra Nilsson i backlinjen var enorm och plockade bort det mesta.

- Det värsta är att om man inte sätter sina chanser, så kan man åka på en nit själv.

Men det skulle som sagt bli seger i återstarten. Viktoria Persson ökade på ledningen i matchminut 57 och sedan rann det iväg, först med mål genom Anna Plantin och avslutningsvis två till av Elin Engbe. Matchen slutade 6-1 till TFF-damerna.

- Skönt att vara igång igen ändå, vi skapar massor med chanser, borde väl vunnit med 10 bollar idag, säger Malmgren.

- Vi utnyttjade alla byten i matchen och alla som kom in gjorde det bra. Skönt att Ebba fick komma tillbaka på planen bland annat.

Nästa match för damerna är om en vecka - borta mot Hällaryds IF. Hällaryds IF är nykomlingar i damernas serie, men är ett rutinerat lag och spelar fysisk fotboll.

- Skönt att vinna idag, nu är det Hällaryd nästa. Ska faktiskt kolla på dem imorgon tänkte jag, bilda mig en bra uppfattning om dem.

- Det har varit en fin TFF-dag idag, först att vi vann på dagen - och herrarna på kvällen, avslutar Hans Malmgren.

Efter förlust i de tre första inledande matcherna i serien, så har damerna nu istället fyra raka segrar. De ligger ganska exakt i mitten av serien - som leds av IFÖ Bromölla IF som vunnit alla sju matcher de spelat.

Du ser hela tabellen här.

Truppen i matchen:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Cassandra Clemén, Elisa Lang Nilsson, Ronja Andersson, Astrid Palmblad, Gabrielle Ahlström, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-31
Kategori: A-lag