Fotograf: Björn Sandberg

Vilken härlig lördag det blev, trots vansinnesregnet som föll i andra halvlek - så var det nog ingen TFFare som gick hem med sur min.

Tre poäng, ny hållen nolla - och derbyseger. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget TFF, mycket tack vare hjälp från hemmapubliken.

Målen i matchen gjorde Henry Offia och Fritiof Björkén.

- Härligt, alltid roligt med segrar - extra kul kanske i skånederby, säger Alexander Tengryd direkt efter matchen.

Precis lagom till avspark vecklade True Blues fram ett härligt tifo, bjöd på skönsång och var taggade för match. På andra sidan planen bjöd även HIF-supportrarna upp, vilket gjorde det till en härlig inramning - trots omständigheterna.

Även solen lyste i första halvlek, men det skulle det så småningom bli ändring på.

Första halvlek var annars jämn, lite tillknäppt och skulle sluta mållös. Inga sådär superlägen från något håll egentligen.

- Första halvlek är ganska jämn, lite tillknäppt och få målchanser i matchen. Får inte riktigt den intensiteten i pressen som vi hade önskat. Rätt mycket tekniska fel, bollen är mycket i backlinjen men för lite inne på deras planhalva.

- När det väl kommer in bollar där så är det mycket tekniska fel, bollförluster. Blir omställningar sen fram och tillbaka, men händer inte mycket från något håll egentligen, säger Tengryd.

Men när klockan började ticka upp till 45 minuter på matchuret började det droppa från himlen. Dropparna blev sedan ett vansinnesregn - som skulle hålla i sig resten av matchen.

Men att alla TFF-supportrar blev blöta in på bara skinnet, ja, det var det nog ingen som klagade på i efterhand. För det sa bara pang och boom direkt i andra halvlek.

1-0 till hemmalaget gjorde Henry Offia redan i andra halvleks första minut - och efter målet bjöd han på riktig akrobatik, genom att göra en volt så fin att det säkert blivit fulla poäng i OS.

- Andra halvlek så får vi dit matchbilden betydligt bättre. Vi får bland annat Charlie Weberg att inte ha bollen - utan Ravy Tsouka får bollen, vilket gör att till slut kommer det ett misstag.

- Det gör det också. Han spelar en boll som Dhaini kniper och sen får vi Offia mot Weberg i djupled och där är det förlösande, konstaterar Tengryd.

2-0 kom sedan genom Fritiof Björkén när matchuret precis slagit om till 59. Högerbacken, som finns överallt på planen, nickade in ett inlägg från höger.

Efter 2-0 så hade hemmalaget bra koll på läget, släppte inte heller till något bakåt.

- Sen har vi rätt bra kontroll i försvaret, bäddar för bra kontringsspel. Tycker kanske att vi hade kunnat göra några bollar till idag.

- Matchbilden, rent taktiskt sett - är helt perfekt i andra halvlek. Näst intill.

Hur tycker du att ni hanterar Helsingborgs offensiva hot?

- Utmärkt, uppfattar inte någon riktigt målchans i andra, knappt i första heller. Samtliga i fyrbackslinjen är bra positionerade och kan jobba mot boll och framåt. Dhaini är också fantastisk, hur han stänger ytor, flyttar sig- och slår inte bort en passning, berömmer Tengryd.

- När vi väl pressar så leder Blomberg det - det var en bra andra halvlek helt enkelt.

Trelleborgs FF har nu tagit två raka segrar, dessutom var lördagens trepoängare den femte på sex matcher.

- Vi får till den prestationen vi vill idag, då är vi rätt svåra att hantera i båda riktningarna. Nog en kombination med att vi gör det bra och de inte har sin bästa dag.

- Alltså hålla nollan är bra, göra två mål mot ett utav seriens bästa lag är bra, att alla spelarna får jobba bra i sina roller och för individen känns det nog bra, sen är det såklart fint med fem segrar på de sex senaste matcherna, avslutar Alexander Tengryd.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini ut 89), Haris Brkic, Mattias Håkansson (ut 46) - Dzenis Kozica (ut 67), Henry Offia (ut 90).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Anton Tideman, Petar Petrovic (in 46), Fatawu Safiu, Henrik Johansson (in 90), Tobias Karlsson (in 89), Simon Amin (in 67).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-31
Kategori: A-lag