Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen är det äntligen dags för hemmamatch igen på Vångavallen i Trelleborg. Klockan 17:00 går avsparken mellan hemmalaget Trelleborgs FF och gästande Helsingborgs IF.

Matchen är det andra skånederbyt för Trelleborgs FF i Superettan - men första på hemmaplan.

- Vi vill såklart få till en härlig match mellan två bra lag på uppgång, säger Kristian Haynes inför morgondagens drabbning på Vångavallen.

- Det här är en ny match, med nya förutsättningar som alltid. Vi ska göra vårt, vara beredda på att ta kampen - och vara med från allra första början.

Supervärmen och de soliga dagarna har bytats ut mot kraftiga regnskurar och hårda vindar över Trelleborg och Söderslätt.

Vädret är dock som bekant lika för båda lagen och det är väl ändå så att det ska blåsa på Vångavallen, gärna också när det vankas hett skånederby mot Helsingborgs IF.

- Två formstarka lag och det är en bra tajming att mötas just nu, kan bli en bra match och vi får se vem som är starkast för dagen, säger Haynes.

Hemmalaget kommer annars från en stärkande seger senast borta mot IK Brage. Efter sommaruppehållet och förlust mot Landskrona BoIS, så kom seger och tre poäng mot IK Brage - dessutom även en hållen nolla, vilket såklart är viktigt för framtida matcher.

- Den matchen var viktig ur flera aspekter, vi fick bland annat till en vinnande känsla igen - som vi hade innan uppehållet.

- Vi vill utveckla laget hela tiden, bli bättre vid varje match. Vi lyckades sätta ihop det bra mot IK Brage, nu vill vi göra det bättre imorgon mot Helsingborg.

Helsingborgs IF, precis som Falkenbergs FF, trillade förra året ur Allsvenskan. Inför morgondagens match så har de endast en poäng mindre inspelad än Trelleborgs FF - dock med en match mindre spelad. Det är ett lag med flera duktiga spelare - Anthony Van Den Hurk, Wilhelm Loeper, med flera.

- Helsingborg är formstarka, tydliga med att de vill upp i Allsvenskan igen snabbt. De har många bra spelare, är målsnåla och har satt ihop en bra grej.

- Landskrona BoIS kom underifrån och ville till varje pris slå oss, vi ska försöka utnyttja att Helsingborgs IF vill upp till Allsvenskan. Vi kommer från oroliga år och vill stabilisera oss - vi är i ett lite annat läge. Så det är mer tryck på dem absolut och de är lite favoriter i matchen.

Imorgon saknas Herman Hallberg, Kalle Larsson, Måns Söderqvist och Noah Tillberg i matchtruppen.

Simon Amin, Petar Petrovic och Anton Tideman som saknades senast mot IK Brage är istället med.

- Vi måste vara med när startskottet går imorgon och ta kampen därute, sen kan allting hända väl i matchen.

- Vi är jättetaggade på match, vi måste vara med från start och sen bygga vidare. Kommer bli en härlig match, med härlig publik, avslutar Kristian Haynes.

Trelleborgs FF - Helsingborgs IF, avspark 17:00. Om du inte kan vara på plats på Vångavallen så visas matchen på Discovery+.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes inför matchen här.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Jesper Modig, Simon Amin, Mattias Håkansson, Petar Petrovic, Henrik Johansson, Tobias Karlsson, Johan Blomberg, Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini, Henry Offia, Dzenis Kozica, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-30
Kategori: A-lag