Fotograf: Björn Sandberg

Efter förlusten senast mot Landskrona BoIS - så studsade Trelleborgs FF tillbaka in i vinnarspåret på lördagen.

I Borlänge vann Trelleborgs FF, med matchens enda mål, inprickat av Haris Brkic i den första halvleken.

- Extremt viktigt att ta en trepoängare - och att hålla nollan idag, kombinationen är viktig för oss, säger en nöjd Kristian Haynes efter matchen.

Matchens första riktigt farliga chans var TFFs och Dzenis Kozicas. Efter en hörna skickades bollen in i straffområdet genom Haris Brkic, från nära håll nickade Dzenis - men IK Brages bästa spelare, målvakten Adrian Engdahl, stod i vägen.

TFF var några strå vassare i första halvlek och det var då heller inte orättvist att man sedan också gjorde matchens första mål. Matchens första - och som sedan också skulle visa sig vara det enda.

Målet gjorde den egna produkten Haris Brkic. Målet kom efter ett inlägg från Johan Blomberg, som efter lite flipper hamnades hos Haris, som med vänstran sköt bollen i mål.

- Vi lade grunden till segern med en fin första halvlek. Vi fick bett i press, de hade väl egentligen inget farligt på oss i första.

- Det är ett fint mål, där Haris Brkic får kröna en fin insats med mål. Han blev liksom en dirigent i första halvlek när vi fick ytor. En fin insats av Haris idag och visar att han är en duktig fotbollsspelare, säger Haynes.

Henry Offia var precis sådär jobbig som han ska vara. Sprang på precis allt - och ställde till det ordentligt för IK Brage, speciellt i andra halvlek.

Först höll han på egen hand att kontra in en 2-0-ledning till TFF, men avslutet blev för dåligt. I nästa sekvens sprang han sig fri och blev nerdragen. Frispark och rött kort till IK Brages Alexander Zetterström.

- I andra halvlek står det väl och väger lite i början, men när det sätter sig så blir det till vår fördel ändå.

- Sen kommer utvisningen där. Med erfarenhet så vet jag att såna utvisningar brukar inte ge så mycket effekt på matcher, till och med så att motståndet brukar höja sig lite. Man kan inte bara straffa ett lag bara för de är en man mindre, säger Haynes.

- Dock så hade vi lägen där vi hade kunnat punktera och göra matchen mindre spännande. Med lite mer skärpa så, fortsätter han.

Efter utvisningen kändes det dock på arenan som om det blev varmare, spelarna blev tröttare - men det var inget som skulle stoppa Trelleborgs FF för dagen.

IK Brage fick ett hyfsat tryck med en man mindre, men lägena man skapade missades eller så stod Isak Jönsson och övriga försvarare i vägen. 

Det var lugnt, tryggt och det var stabilt. Samtidigt hade då TFF kunnat stänga matchen rejält med fina kontringslägen.

- Isak Jönsson där bak var sedan en gigant, Johan Blombergs inträde är viktigt för oss, Jesper Modig som gör det jättebra idag. Sen Henry Offia som man unnar fler mål, men hans jobb är väldigt värdefullt för oss, berömmer Haynes.

Trelleborgs FF har vunnit fyra av de fem senaste matcherna i Superettan. Efter förlusten senast mot BoIS studsade laget tillbaka rakt i vinnarspåret igen.

Segern mot IK Brage på Domnarvsvallen var också den första sedan 1993 (!).

- Kul att kunna vinna här också, jag har varit själv här några gånger - men aldrig vunnit. Bra att kunna bryta den trenden också.

- Viktigt att hålla nollan idag och åka härifrån idag med tre poäng. En fin laginsats, avslutar Kristian Haynes.

Det var hett i Borlänge på lördagen, med temperatur över 25 och strålande sol. Nästa uppgift för TFF blir dock ännu hetare - för då väntar Helsingborgs IF på hemmaplan.

Läs mer om hur du kan se derbyt på plats här.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (ut 67), Isak Jönsson, Jesper Modig - Johan Blomberg, Mohammed-Ali Dhaini (ut 91), Haris Brkic, Mattias Håkansson - Dzenis Kozica (ut 84), Henry Offia (ut 84).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Fatawu Safiu (in 84), Henrik Johansson (in 91), Måns Söderqvist (in 67), Noah Tillberg, Tobias Karlsson (in 84), Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-24
Kategori: A-lag