På lördagen är det åter match i Superettan för herrarna - och det borta mot IK Brage. Efter förlusten senast i Skånederbyt, mot Landskrona BoIS, så är målet såklart att studsa tillbaka till vinnarspåret.

På fredagen gjorde laget en sista förberedande träning på Vångavallen, för att sedan bege sig norrut och mot morgondagens match.

IK Brage - Trelleborgs FF, lördag, avspark 17:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen i Borlänge. Matchen ser du som vanligt på Discovery+.

- Ny fight imorgon, det som har varit har också varit - vi måste se framåt. Imorgon väntar en ny uppgift mot IK Brage, säger Kristian Haynes inför morgondagens match.

- Vi har haft bra förberedelser och jobbat i veckan på det som inte funkade senast. Vi måste hitta tillbaka till där vi var innan sommaruppehållet, mycket för oss själva.

Morgondagens motståndare, IK Brage, ligger för närvarande på kvalplats neråt i Superettan. Men IK Brage är antagligen ett bättre lag än vad tabellen just nu visar. Senast vann laget borta mot GAIS i Göteborg, så det gäller att vara på tårna.

- De kom in lite snett i serien, mycket stolpe ut i början. De är bättre än vad tabellen visar just nu, de vann ju senast med 2-0 och är säkert stärkta av det, säger Haynes.

Precis innan sommaruppehållet vann Trelleborgs FF tre raka matcher i Superettan - och det är till just den formen laget vill hitta tillbaka.

På bortaplan har Trelleborgs FF ännu inte gått av utan att göra mål. I samtliga bortamatcher har man gjort ett mål eller fler och förhoppningsvis håller det i sig även efter lördagens match.

- Fokuset är som sagt att hitta tillbaka där vi var innan. Det var ju inte helt nattsvart mot BoIS, utan där är saker vi kan ta med oss också - till exempel att vi gör mål både hemma och borta, avslutar Kristian Haynes.

Lyssna på en intervju med Kristian här. 

Johan Blomberg, som saknades mot Landskrona BoIS senast, är tillbaka efter avstängning på grund av gula kort. Istället saknas Petar Petrovic av samma anledning.

Simon Amin och Anton Tideman missar även de matchen och stannar hemma. Detsamma gäller Kalle Larsson och Herman Hallberg som dock varit borta en längre tid.

In i truppen kommer istället Noah Tillberg som var sjuk senast och unge Lukas Minther Wettergren.

Matchen IK Brage - Trelleborgs FF i Superettan har avspark 17:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen i Borlänge. Matchen ser du på Discovery+.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Lukas Minther Wettergren, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Jesper Modig, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Noah Tillberg, Haris Brkic, Måns Söderqvist, Dzenis Kozica, Henry Offia, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-23
Kategori: A-lag