Fotograf: Björn Sandberg

Det var bäddat fotbollsfest på Landskrona IP på lördagen. Fest med skånederby mellan Landskrona BoIS och gästande Trelleborgs FF, med härlig fotboll och med härlig publik.

Men det blev en fest där bara den ena sidan hade särskilt roligt, efter tidigt baklängesmål kom Trelleborgs FF aldrig ikapp. Serieledande Landskrona BoIS vann till slut matchen med 4-2.

- Jag vet inte var jag ska börja riktigt. Det blev en lång eftermiddag det här, säger Kristian Haynes med en djup suck efter matchen.

Publiken som befann sig på Landskrona IP hade nog inte hunnit sätta sig tillrätta innan första målet kom i matchen.

Redan efter ungefär 25 sekunder låg en boll i nätet bakom Kasper Kristensen i TFF-målet. Ett mål inprickat av Robin Hofsö - framspelad av tidigare TFF-aren Jonathan Asp.

- Ett effektivt Landskrona BoIS inledningsvis och vi får inte rätt på sorteringen då vi sitter kvar lite på bussen - då är det svårt att göra någonting efter det.

- Vi ville fortsätta störa dem högt upp i planen, då vi vet att de är duktiga när de får tid med bollen. Tanken med press högt på dem var god, men vi hade inte riktigt klöset som krävdes för att få bett på dem.

Ett tidigt ledningsmål för BoIS och efter det hade gästande TFF det svårt på Landskrona IP. 1-0 till hemmalaget blev både 2-0 och 3-0 redan efter 20 minuter spelade.

Efter 3-0 reducerade Trelleborgs FF genom Petar Petrovic. Petar visade upp enorm teknik och skott av yttersta klass - med en boll upp i Amr Kaddouras vänstra kryss.

Reduceringen gav ändå ett litet hopp inför resten av matchen. Men hoppet försvann ganska snabbt i andra halvlek - detta när Filip Olsson i Landskrona BoIS knorrade en frispark rakt in i mål.

- Sen kommer deras frisparksmål vid ruskigt dålig tajmning. I andra halvlek så gör vi annars vad vi kan för att skapa chanser. BoIS blir mer bevakande efterhand och då blir det än svårare att bryta igenom, säger Haynes.

Haris Brkic reducerade sen matchen igen till 4-2, efter fin framspelning av Henry Offia. Efter reduceringen blev matchen hackig och ryckig, många byten plus en skada på domaren.

Matchen Landskrona BoIS - Trelleborgs FF slutade 4-2.

- Bakåt är det extremt tveksamma ingripande på samtliga mål. Extremt besviken över dem och det sätter oss i en jäkla situation. Det får inte se ut så som det gör idag, vi måste djupdyka i detta och det kändes väl lite som om grabbarna fortfarande var kvar på semester.

- Vi kommer från tre raka segrar men uppträder så här, jag är extremt besviken. Dålig tajming och en allmän svag prestation från vår sida gör att BoIS vinner med 4-2, avslutar Kristian Haynes.

Matchens ''lirare'' bland gästerna måste annars vara de tillresta supportarna, stort tack till er för stöttningen.

Nästa match för Trelleborgs FF i Superettan är om en vecka - borta mot IK Brage i Borlänge.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Jesper Modig (ut 60), Mattias Håkansson - Henrik Johansson (ut46), Haris Brkic (ut 67), Mouhammed-Ali Dhaini (ut 67), Petar Petrovic (ut 80) - Dzenis Kozica, Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Anton Tideman, Fatawu Safiu (in 67), Måns Söderqvist (in 80), Isak Jönsson (in 60), Tobias Karlsson (in 67), Simon Amin (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-17
Kategori: A-lag