Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen startar Superettan igen för Trelleborgs FF och det med skånederby - borta mot Landskrona BoIS. Avsparken är 15:00 på Landskrona IP.

Det finns några biljetter kvar om du vill se matchen på plats. Läs mer om detta här. Annars ser du matchen som vanligt på Discovery+.

På fredagsförmiddagen gjorde annars laget sista förberedande träningen inför matchen, detta i strålande sol och högsommarvärme.

- Härlig uppstart igen ur flera olika aspekter, säger Kristian Haynes samtidigt som han promenerar ner mot Vångavallens omklädningsrum.

- Ett BoIS som gått starkt i inledningen och som har välförtjänt serieledning på något sätt. De har byggt långsiktigt, med många samma spelare och samma tränare. De är bra framme känns det som, en spännande och inspirerande utmaning.

Landskrona BoIS leder Superettan inför återstarten, detta efter en fin vårsäsong där de endast förlorade en match. Samtidigt är det ett TFF som kommer till Landskrona IP med gott självförtroende och bra form, med tre raka segrar innan uppehållet.

- Vi var i bra slag innan uppehållet, kanske dålig tajming för oss - men samtidigt fått slicka lite sår. Starta upp med en sån här inspirerande match är kul. Passar oss utmärkt.

Skånederby är ändå alltid ett skånederby?

- Absolut, så är det ju, det är spännande ur flera aspekter. Med publik som släpps på med mera också. Roligt, intressant - och kul att börja med derby, konstaterar Haynes.

- Vi ska bara ta vid där vi slutade, sätta prestationer och helheten i spelet ska tillbaka. Blickar fram emot en härlig tillställning imorgon.

Senast lagen möttes på Landskrona IP var 2015, då i Division 1 Södra. Den matchen slutade med TFF-seger, 4-1, med stort TFF-blått följe på läktarna. I den matchen målade Salif Camara Jönsson, med Magnus Andersson i backlinjen och Kristian Haynes på mittfältet. 

- Jag kommer ihåg den matchen, man tänker tillbaka på sånt när man ska någonstans. Då var det en fin seger - imorgon blir det spännande.

Matchen Landskrona BoIS - Trelleborgs FF har avspark 15:00 på Landskrona IP. Förhoppningsvis ser vi en del TFF-blått på läktarna, som kan hjälpa till att få en fin återstart av Superettan.

- Stödet där är jätteviktigt om vi kan få det på plats, jätteroligt och publik på arenorna är viktigt i höst. Man känner inspiration, avslutar Kristian Haynes.

Skadeläget har annars klarnat något inför återstarten. Jesper Modig körde för fullt på fredagen och är redo för match.

Kalle Larsson har lite kvar och stannar hemma, men beräknas vara tillbaka väldigt snart. Annars finns Herman Hallberg fortfarande på skadelistan, samt är Noah Tillberg sjuk.

Johan Blomberg saknas på grund av avstängning efter gula kort.

Preliminär trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Jesper Modig, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Simon Amin, Haris Brkic, Måns Söderqvist, Dzenis Kozica, Henry Offia, Fatawu Safiu.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-07-16
Kategori: A-lag