Fotograf: Björn Sandberg

Efter tre raka förluster har damerna nu vänt på det. På söndagen tog de istället tredje raka segern, detta när de vann borta mot fysiskt jobbiga Hammenhögs IF.

Matchen vanns med 3-2, där Anna Plantin, Jennifer Lilliehöök och Viktoria Persson gjorde mål.

Tre raka matcher med seger, nio poäng och en god känsla inför fortsättningen. Efter söndagens match tyckte såklart damerna och huvudtränare Hans Malmgren det var skönt med en ny trea lagom till semestern.

- Ja, det får man väl säga. Ändå en match som är lurig, då Anders Palmér är en jäkla taktiker, säger Malmgren i solgasset på Hamondavallen i Hammenhög.

- Trodde att de kanske skulle spela lite annorlunda, men det gör ingenting för då fick vi lite mer utrymme för det vi ville. Planen bjuder väl inte riktigt in till skönspel idag heller, med knutor och gräset högt.

Det hann inte gå särskilt många minuter innan Trelleborgs FF och Anna Plantin gjort första målet i matchen, rent utav på första anfallet.

Direkt därefter radade sedan gästerna upp chanser och man borde nog kunnat få in någon boll till.

Men istället för utökning av ledning så kom det kvittering för hemmalaget. Faktiskt var det också så att efter kvitteringen hade Hammenhögs IF en boll i ribban och det gick ett sus genom publiken.

Efter ribbträffen var det dock mycket TFF igen och återtagande av ledningen skulle komma - genom Jennifer Lilliehöök.

- Bra start, kanske att vi skulle gjort något mål till innan de kvitterar. Ett skitmål som vi släpper in - en lång frispark som vi bör kunna försvara oss betydligt bättre på.

- Sen får vi tvåan, men vi hade kunnat trycka in ett par bollar till innan vi får in den, det tycker jag. Vi skapar ju chanser, men sätter inte bollen. Visst, deras målvakt gör några bra räddningar, det ska vi inte ta ifrån dem - men vi skapar ju så mycket att vi hade kunnat leda med fyra bollar i paus.

Andra halvlek var sedan en tempofattig historia, där hemmalaget backade hem och satsade på omställningar. Med bara sekunder kvar satte Viktoria Persson spiken i den berömda kistan, när hon sköt en frispark rakt i mål från långt avstånd.

På stopptid reducerade sedan Hammenhög, men efter det blåste domaren för full tid.

- Blir konstig andra. De backar hem och tempot blir jättelågt, svårt att få fart på det.

- Vi är inne i en tung period och detta var sista rycket, skönt att åka härifrån med en seger. Nio poäng på de tre sista. Nu känner vi att vi är med igen, vi är med och nafsar, säger Malmgren.

Vid ställningen 2-1 till TFF så tvingades målvakten för dagen Ronja Andersson till byte. In kom då Erika Nykjaer - och ett målvaktsbyte så sent, ja det brukar vara något som ställer till saker och ting.

Men i första ingripandet gick Erika in resolut och hårt. Var sedan stabil resten av matchen, på reduceringsmålet hade hon dock ingen chans - en styrning i mål.

Efter matchen gav Hans Malmgren de båda målvakterna beröm.

- Riktigt fint att se att vi har två riktigt bra målvakter, Erika bara går direkt in och gör ett riktigt bra första ingripande. Rejält och bara trycker till. Två bra målvakter som gillar att jobba med varandra, pushar varandra riktigt bra, säger han.

Efter först tre raka förluster och nu då tre raka segrar så ser det ut att bli en spännande höst ändå. Nu väntar dock några veckors semester innan det körs igång igen i slutet av juli.

- Nu uppehåll, sista idag, ska bli skönt för vi är lite slitna, avslutar Hans Malmgren samtidigt som han börjar gå bort mot tjejerna för segersång.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Gabrielle Ahlström, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Astrid Palmblad, Cassandra Clemén, Saga Sramek, Annie Östergren, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-27
Kategori: A-lag