Fotograf: Björn Sandberg

I lördags tog damerna första segern i sitt Division 1 Södra - på onsdagen kom andra. Hemma mot Hittarps IK blev det en härlig 3-1-seger på ett varmt, soligt och alldeles underbart Vångavallen.

Anna Plantin stod för två mål i matchen och Elisa Lang Nilsson för ett. Mot Hittarps IK var det full fart framåt direkt och man visade vem som bestämde på Vångavallen.

- Tycker att vi inledde jäkligt vasst idag, säger damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Vi gick lite tillbaka till det gamla, stod högt och vann boll tidigt.

TFF-damerna öppnade starkt mot Hittarps IK. Ett Hittarps IK som annars inlett serien med två förluster. Med mycket boll skapade hemmalaget också mängder med halvchanser, oftast skott från långt håll som blev lite för lätt för gästernas målvakt - men även farligare.

- Vi skapade en hel del halvchanser, men inte det där riktigt farliga. Inte riktig skärpa. Vi skapar mycket - men får inte till det där lilla sista.

Matchen på Vångavallen spelades samtidigt som herrlandslagets match mot Polen i EM. Riktigt samma spänning var det väl kanske inte på Vångavallen, men där var minst lika mycket glädje.

Anna Plantin gav hemmalaget ledningen ungefär samtidigt som Sverige satte det avgörande 3-2-målet mot Polen, så den lilla publiken fick jubla dubbelt.

Dock skulle gästande Hittarps IK kvittera kort därefter.

- Vi blir sårbara på deras omställningar, hamnar väl lite fel på deras mål. En brytning som blir fel, egentligen fel i hela backlinjen från början - sen kommer de igenom, förklarar Hans Malmgren.

Trots kvitteringen så var det en sån där match där Trelleborgs FF bara skulle vinna. För efter kvitteringen återtog TFF-damerna ledningen genom evighetsmaskinen Elisa Lang Nilsson.

I andra halvlek gjorde Anna Plantin sitt andra mål i matchen och fastställde resultatet 3-1. Förutom det så hade hemmalaget både tre, kanske fyra lägen där det hade kunnat bli mål.

- Idag gjorde Anna Plantin två mål, men jag tycker nog att vi hade kunnat göra ytterligare några mål. Framför allt när vi började så bra som vi gjorde och ägde så mycket boll som vi gjorde.

Hans Malmgren var överlag nöjd med matchen och såklart de tre poängen, efteråt gav han högerbacken Josefine Svensson extra beröm för insatsen.

- Josefine Svensson gör en fantastisk match idag som högerback. Hon var bra redan uppe i Emmaboda - men tog ytterligare steg idag.

- Kul också att både Saga Sramek och Astrid Palmblad fick komma in i matchen, vi visar att vi både kan och vill släppa fram våra unga.

Damerna har en match kvar innan de går på uppehåll över sommaren. Matchen är borta mot Hammenhögs IF på söndag. I publiken på Vångavallen på onsdagen syntes Anders Palmér, den gamle TFF-legenden, som är tränare där.

- Han är ute och spionerar hela tiden, säger Malmgren med ett litet skratt.

- Men blir nog troligtvis en annan typ av match. Lite mer fysisk. Gäller att vi är vakna när vi är där, förhoppningsvis är Sandra Nilsson redo för match igen. Efter söndag är det uppehåll, så vi ska få ut det där sista till den matchen, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match, som då också är den sista inför sommaruppehållet, är alltså på söndag borta mot Hammenhögs IF.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Gabrielle Ahlström, Elin Engbe, Cassandra Clemén, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Astrid Palmblad, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Annie Östergren, Johanna Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-23
Kategori: A-lag