Fotograf: Björn Sandberg

Det låg mer än spänning i luften inför avsparken på Vångavallen mellan Trelleborgs FF och Falkenbergs FF på söndagen. Åskan mullrade i väster över Danmark till och där var nog mer än en som var lite orolig för att det skulle nå in över Söderslätt.

Men, åskan höll sig borta, precis som regnet. Istället blev det en annan sorts urladdning på Vångavallens fina gräsmatta. Efter en trevlig och bra första halvlek tog Trelleborgs FF tredje raka segern i Superettan. Matchen slutade 2-1 och där Petar Petrovic och Mouhammed-Ali Dhaini stod för målen.

Efteråt var det såklart mungipor uppåt i hemmalägret efter tredje raka segern.

- Det är skönt, säger assisterande tränare Alexander Tengryd direkt efter matchen.

- Det är en böljande match med chanser hit och dit. Vi gör det bra till stora delar, men tillåter dem att komma fram ibland. På det stora hela en bra match och jätteskön vinst.

Tre raka segrar, först GIF Sundsvall, sen IFK Värnamo - och på söndagen Falkenbergs FF. Tre matcher med olika matchbilder i alla.

- Tre ganska olika matcher. Vilket gör att vi kan attackera matcherna på ett bra sätt, i Värnamo var det en matchbild, mot Sundsvall en annan matchbild - och detta var den tredje.

- Tycker att av de tre matcherna så är denna den bästa. Bra fram tills vi gör 2-0 i matchen. Ganska bra höjd på laget i många läge och kan pressa fram misstag och då få bollvinster högt upp i plan. Vi har ett variationsrikt anfallsspel, ibland går vi in bakom och sen ibland ett kontrollerat anfallsspel.

Första målet i matchen gjorde trollkarlen Petar Petrovic från sin vänsterkant. Petar som sedan tvingades kliva av matchen i förtid med ont i baksida lår. Målet kom till efter att Falkenbergs FF först viftat på straff - men i nästa sekvens gjorde TFF mål istället.

- Fotboll är ju så, jag ser inte om det är straff eller inte. Det känns farligt såklart. Jag kan inte riktigt avgöra om det är straff eller inte - sen har vi ju samma i slutet av matchen.

Första halvlek mot Falkenbergs FF - var annars en av de bättre hittills i år. En halvlek som slutade 1-0 till TFF.

- Den är bra, absolut. Vi har en ny trupp med många nya goda spelare, lite frånvaro och inte fått den kontinuiteten som vi önskat - men de som kommit in har gjort det väldigt bra. De har applicerat vårt nya sätt att spela på på ett jäkla bra sätt.

- Tittar man på hur vi har förändrat från förra året till detta så har det gått väldigt fort. Det får man ju ta väldigt positivt säger Tengryd.

I andra halvlek utökade Mouhammed-Ali Dhaini ledningen till 2-0 på hörna. En hörna slagen av Johan Blomberg där Dhaini blev helt soperen och enkelt språngnickade in 2-0.

Efter 2-0 så tryckte Falkenberg tillbaka och fick till en reducering. Efter det så blev det onödigt spännande på Vångavallen - men TFF skulle gå ur matchen med seger. Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF.

- Det är ju såklart inte bra att vi släpper in det där målet. Vi hamnade lite i brygga då, men fotboll är så naturligt att när man leder - så gör motståndarna sina drag. De gör det ganska bra och vi blir lite låga och det blir onödigt spännande i slutet.

- Man ser ju väldigt tydligt hur vårt sätt har förändrats att spela på - det hoppas jag verkligen folk gör.

Där var två förändringar i startelvan sedan Värnamo-matchen. Tobias Karlsson som klev av mot Värnamo ersattes av Mouhammed-Ali Dhaini, sen spelade Mattias Håkansson åter som vänsterback istället för Anton Tideman. Mattias, något ovan i positionen - men absolut en av de bättre på Vångavallen på söndagen.

- Mattias gör ett väldigt, väldigt bra jobb. Han är snabbt i press och stressar våra motståndare hela tiden. Dribblar förbi och kommer till inlägg, finurliga passningar.

Kasper Kristensen stod åter mellan stolparna för TFF, den unge danske målvakten stod åter för en fin insats - med flera avgörande räddningar. Han är en ung målvakt, men med lugnet som en av sina främsta egenskaper, något som är ovanligt i hans ålder.

- Man ska ha klart för sig att Kasper är väldigt, väldigt lugn. Något som är oerhört ovanligt hos en målvakt. Går inte ut på saker som han int ska, reaktionsförmåga som är bra - men det bygger mycket på lugnet. En fot som man kan starta ett anfall bra på.

- Unga målvakter har annars en tendens att gå in i situationer för tidigt, men inte Kasper. Man ser ju även vikten av Johan Blomberg och Mouhammed-Ali Dhaini. Dhaini täcker stora ytor, blir inte av med bollen i princip. Johan leder försvarsspelet från sin kantposition, får med sig laget gång på gång, säger Tengryd.

Tre raka segrar och Trelleborgs FF går till sommaruppehåll som trea eller fyra i Superettan. Senast som det blev tre raka segrar var 2017 - då också i Superettan. Resten vad som hände det året kan vi.

Nu blir det några dagar ledigt för TFF-truppen, men det blir annars inte att ligga och lata sig under uppehållet. När uppehållet sen är slut så är det skånederby mot Landskrona BoIS som gäller.

- Vi jobbar på som fan - ungefär som vanligt i fotboll. Det kommer ett transferfönster, vi behöver se till så att alla är friska och få igång andra spelare som är skadade. 

- Ha en intakt grupp är viktigt, det är hårt jobb men spelarna ska återhämta sig. Vi har mycket att göra så att vi är bra förberedda inför hösten - men kudden in är ju bra med nitton poäng, avslutar Alexander Tengryd.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Mattias Håkansson (ut 69) - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Petar Petrovic (ut 39) - Dzenis Kozica (ut 78), Henry Offia (ut 69).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Anton Tideman (in 69), Fatawu Safiu, Henrik Johansson (in 78), Måns Söderqvist (in 69), Noah Tillberg, Simon Amin (in 39).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-20
Kategori: A-lag