Fotograf: Björn Sandberg

Under lördagen åkte Trelleborgs FF till Emmaboda för den fjärde omgången i Division 1. TFF har inlett säsongen med tre raka förluster och bara gjort ett mål framåt. När slutsignalen i matchen ljöd stod det dock klart att TFF tog hand om samtliga tre poäng och gjorde också sex mål framåt. Trelleborgs FF vann matchen med 6-1.

Elin Engbe öppnade målskyttet efter fyra minuter och en halvtimme senare gjorde hon sitt tredje mål för dagen. Däremellan hade TFF gjort ytterligare ett mål via ett självmål. Elin Engbe, som gjorde 9 mål på 10 matcher under fjolåret, har nu gjort 4 mål på 4 matcher den här säsongen.

Den första halvleken avslutades med att Anna Plantin gjorde sitt första mål för säsongen när hon vänder bort sista försvararen och utnyttjar det friläge hon skapat åt sig.

- Emmaboda inleder med att skjuta i stolpen efter två minuter och ett mål i den situationen hade varit riktigt tungt med tanke på den form vi gick in i matchen med. Istället är det vi som gör mål strax efter och man märkte på hela laget hur viktigt det målet var, säger Hans Malmgren, huvudtränare.

- Efter första målet sänktes många axlar i laget och man vågade hålla i bollen vilket gjorde att motståndarna fick springa mycket mer än oss i värmen. Vi gör en riktigt bra, kollektiv insats där vi verkligen visar under första halvlek att vi bestämt oss för att ta hand om samtliga poäng.

I andra halvlek gjorde den varma väderleken sig påmind och spelarna hade svårt att hålla uppe tempot i matchen. Resultatet från första halvlek var säkert en anledning, att det var runt 30 grader varmt kanske än större anledning.

Hemmalaget Emmaboda IS reducerade i inledningen av andra halvlek men bara minuter senare gjorde Viktoria Persson ytterligare ett TFF-mål. Som vanligt stormade hon fram på sin vänsterkant, avlossade kanonen och efter en bra räddning av målvakten nätade hon på returen.

- I och med att vi har en så stor ledning bestämmer vi oss för att spara energi genom att rulla boll. Vi har väldigt tätt mellan matcherna just nu och det är svårt att få till bra träningar då det mest handlar om återhämtningsträning. Vi gjorde två byten i halvtid för att sedan låta spelare som kanske inte fått så mycket speltid tidigare under säsongen få viktiga minuter nu, fortsätter Hans Malmgren.

- Det är match redan på onsdag igen och jag tycker att vi är på rätt väg nu. Den här vinsten var väldigt viktig för laget och nu vill jag att vi bygger vidare på det här.

Startuppställning:
Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson

Avbytare:
Erika Nykjaer, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Jennifer Lilliehöök


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-06-19
Kategori: A-lag