På söndagen spelar Trelleborgs FF sista matchen i Superettan innan sommaruppehållet. Falkenbergs FF står för motståndet och matchen spelas hemma på Vångavallen - avspark 15:00.

Sommaren har annars tagit ett fast grepp om Söderslätt, med sol och hög värme. Värmen och solen gör att matchen blir extra het imorgon.

- Det är lika för båda lagen, kommer säkert påverka matchen en del. Men vi har tränat i det i veckan så det kommer inte som någon större chock, säger Kristian Haynes inför matchen.

Falkenbergs FF, som förra året låg i Allsvenskan, ligger för närvarande på kvalplats neråt i Superettan. Det är dock inget man ska stirra för mycket på, utan de är bättre än tabellen visar just nu. 

Falkenbergs FF vill såklart komma ifrån kvalplatsen - samtidigt som TFF vill få ut det där sista inför uppehållet. Det är bäddat för en fin fotbollsmatch på Vångavallen.

- De kommer från Allsvenskan med allt vad det innebär. Med press från olika håll och att alla lag vill slå dem, vi vet hur det känns. Kanske kommit lite fel och nu är de i nån sökfas. Men de är bättre än vad tabellen visar, säger Haynes.

- Men vi fokuserar inte för mycket på det, utan oss själva. Alla lag har styrkor och svagheter, men vi vill bli bättre i både defensiven och offensiven.

Trelleborgs FF kommer ju annars från två raka 1-0-segrar och stärkt självförtroende. I matchen mot IFK Värnamo senast var det mycket försvar och kontringar - imorgon tror Kristian Haynes på en annan typ av matchbild.

- Säkert är att det blir en tight match och en ny tuff utmaning. Antagligen lite annan matchbild än senast, vi valde själva att vara lägre mot Värnamo - imorgon får vi nog se något annat. Vi ska kräma ut det där sista inför uppehållet.

- Vi vill bygga vidare på det vi har nu, vi har hållit nollan två matcher i rad. Vi jobbar vidare och flyttar fram för varje dag.

Inför morgondagens match är där två tillskott i truppen, det i form av Mouhammed-Ali Dhaini och Simon Amin som varit iväg på landslagsuppdrag.

På skadefronten är där annars inte mycket nytt. Kalle Larsson, Herman Hallberg och Jesper Modig saknas fortfarande. Dock är Jesper Modig på väg tillbaka och han hoppas vara med på riktigt igen efter uppehållet som stundar.

Tobias Karlsson som var tvungen att kliva av mot IFK Värnamo missar även han matchen.

- Imorgon ökar konkurrensen i laget igen eftersom Mouhammed-Ali Dhaini och Simon Amin är tillbaka efter landslagsuppdrag. Det blir hett om öronen imorgon, på mer än ett sätt, avslutar Kristian Haynes.

Lyssna gärna på intervju med Kristian Haynes här. 

Du som inte kan se matchen på plats ser den som vanligt på Discovery+

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-19
Kategori: A-lag