Fotograf: Björn Sandberg

Damerna har fått en tuff start i årets Division 1 Södra. På onsdagen var det match borta mot FC Rosengård 1917 inne i Malmö, en match som slutade med förlust. Det betyder att damerna nu förlorat de tre inledande matcherna i serien.

FC Rosengårds Marwa Said gjorde matchens enda mål i första halvlek.

- I det stora hela gör vi faktiskt en fin prestation, skapar mycket och gör allt rätt - förutom mål. Det känns såklart jobbigt, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

- Vi är bättre än Rosengård tycker jag, men gör inte mål, vi har liksom inte flytet idag heller. Sen ska vi ju säga att Somea Polozen gör en jättematch och gör flera fina räddningar.

Somea Polozen, som förra säsongen vaktade målet i TFF, stod för flera matchavgörande räddningar och ställde på så sätt till det för TFF-damerna.

Under stora delar av matchen, främst i andra halvlek, så var TFF det bättre laget. Chanserna skapades som sagt - men bolluslingen ville bara inte in.

- Ska vi se nåt positivt från det hela så är det väl att vi går framåt. Vi blir bättre, vi skapar mycket och idag var där bättre inställning. Jag tror, att när allt sätter sig - då lossnar det rejält för oss.

- I träningsmatchen inför serien vann vi med 3-0, men idag hade vi betydligt fler målchanser - men gör inga mål. Rätt spelare får lägena också, våra forwards, som brukar göra mål från de lägena på träning. Det har gått troll i det, säger Malmgren.

På lördag får TFF-damerna en ny chans att ta årets första trea då man gästar Emmaboda IS i Division 1 Södra.

- Det är bara att gnugga vidare, vi är väldigt överens i laget att det var betydligt bättre idag än innan och att det kommer lossna snart.

- Gäller att hitta rätt, spelmässigt var vi bättre idag. Vi var rejälare och inställningen var bättre, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Cassandra Clemén, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Johanna Nilsson, Astrid Palmblad.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-16
Kategori: A-lag