Det har tyvärr inte riktigt börjat så bra som Trelleborgs FFs damer hade hoppats på. I premiären förra helgen blev det förlust borta mot Halmstads BK.

Förhoppningen var, att inför hemmapublik på Vångavallen, så skulle bli annat på söndagen. Men tyvärr så slutade söndagens match mot IFÖ Bromölla även den i förlust.

Trelleborgs FF Dam - IFÖ Bromölla, 1-3.

Elin Engbe gjorde målet för Trelleborgs FF.

- Nu står vi på noll poäng på två matcher, kanske inte det vi hade tänkt oss, säger TFF-damernas tränare Hans Malmgren efter matchen.

Fint väder och publik på Vångavallens södra läktare. Det var bäddat för en härligt trevlig söndag i fotbollens tecken, men tyvärr blev det inte så - iallafall genom TFF-blå ögon sett.

Det hann bara gå ca 15 minuter av matchen och sen gjorde bortalaget IFÖ Bromölla mål, det gick sedan ungefär 15 minuter till innan de gjorde mål igen. Förutom de två målen hade de även en boll i ribban.

0-2 efter 30 minuter och det skulle även stå 0-2 in i paus.

- En bättre inställningsinsats än senast uppe i Halmstad - dock så fortsätter vi bjuda på mål. Båda de två första målen är bjudmål från vår sida.

- Första har vi egentligen koll på läget, men en för lös passning och de snor bollen och kommer igenom. Andra målet har vi tre spelare på den som spelar fram. Det måste vi kunna stoppa. Generellt sett, det måste vi få stopp på - men sen ska vi komma ihåg att vi möter ett bra Bromölla. De är tippade där uppe och det vet vi om.

Trelleborgs FFs damer fick en gyllene chans att komma tillbaka in i matchen. Nästan direkt i andra halvlek så hade Josefine Svensson ett superläge till reducering, men hon fick aldrig iväg avslutet ordentligt mot mål.

- Hade vi gjort mål på Josefines läge, ja, men det är inte om man sätter lägena- utan man måste ta vara på dem.

- Vi gör en betydligt bättre andra halvlek och de backar hem. Det vi faller på är att vi är för slarviga i vårt eget passningsspel. Många passningar som rinner ut och många på fel adress. Något som vi måste justera här inför fortsättningen.

Istället för mål för hemmalaget så punkterade egentligen IFÖ Bromölla matchen genom att göra sitt tredje mål. 0-3 med mindre än 20 minuter kvar av matchen.

Med tio minuter kvar fick dock TFF-damerna till ett tröstmål, genom Elin Engbe. Elin som tog studenten i veckan startade på bänken. Trots att hon inte tränat på hela veckan så var hon vass i sitt inhopp och gjorde årets första mål i Division 1 Södra.

En annan som också spelade i matchen var Anna Plantin. Anna som var skadad stora delar av 2020 spelade 66 minuter på söndagen.

- Glädjande att vi fick spräckt nollan framåt genom Elin Engbe. Elin har haft sin student precis och har inte kunnat träna på hela veckan.

- Skönt att Elin gjorde mål, skönt att vi också fick igång Anna Plantin. Anna spelade lite längre än tanken var, men hon såg pigg och bra ut. En liten chansning att spela henne lite längre för att kanske kunna spräcka nollan lite tidigare och ja - det var ju nära.

Tyvärr har det då blivit två förluster på två spelade matcher. Härnäst väntar en vecka med två matcher, på onsdag och sedan på lördag.

- En tight vecka som kommer, vi spelar igen på onsdag och sen på lördag igen. Det gäller att samla ihop de poängen som är kvar innan uppehållet och kunna utgå därifrån.

- Vi får rannsaka oss själva allihopa, spelare och ledare - men det var ett steg nånstans mer i rätt riktning än matchen i Halmstad. Men där är mer att plocka, det är där absolut, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Viktoria Persson, Anna Plantin, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Minda Forsblom, Johanna Nilsson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Ronja Andersson, Gabrielle Ahlström, Natalija Lukic, Elin Engie, Cassandra Cremen, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök, Astrid Palmblad.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-13
Kategori: A-lag