Fotograf: Björn Sandberg

Efter seger mot GIF Sundsvall i förra veckan följde Trelleborgs FF upp med en ny seger mot IFK Värnamo på söndagen.

Precis som segermatchen mot GIF Sundsvall så vanns matchen med 1-0. Denna gången var det Henry Offia som gjorde matchens enda mål och det i första halvlek.

Andra raka 1-0-segern och det är kanske sant - 1-0-segrar är de skönaste segrarna?

- Så är det faktiskt, det är något speciellt med det, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Bra med två raka matcher med hållen nolla, jättebra med två raka matcher med tre poäng - vi är såklart nöjda. De har rätt mycket boll men vi tillät dem inte att komma tillräckligt nära i matchen.

IFK Värnamo har haft en imponerande säsong hittills och ligger med i toppen av Superettan. Det visade sig också tidigt i söndagens match att de skulle bli en svår nöt att knäcka för TFF. IFK Värnamo tryckte ner gästande TFF och hade mycket boll i egentligen hela matchen.

- Vi hade lite problem i början av matchen, där vi blev lite väl låga. De hittar in mellan ytterback och mittback, men inte mycket mer än så.

- Sen växer vi in i matchen även om de har mycket boll. Men vi får det dit vi vill och har två fina lägen, först genom Johan Blomberg och sen Dzenis Kozica.

Matchens enda mål skulle göras av Henry Offia. Först hade dock både Johan Blomberg och Dzenis Kozica vars ett fint läge, men inget mål då.

Istället kom då 1-0 till TFF lite senare. Det var en långboll från Fredrik Liverstam som via Värnamo försvarare gjorde att Henry Offia fick ett friläge. Han utmanade målvakten och hamnade lite ur vinkel - men lyckades ändå trä in bollen i nät. Målet var hans andra i Superettan i TFF-tröjan.

- En djupledsboll som han löper med, sen får läget efter lite tur och skickar in det från snäv vinkel.

- Han är en bra spelare som sliter oerhört hårt i båda riktningarna för oss. Glädjande att han fick göra mål, han är värd det flera gånger om, berömmer Haynes efter matchen.

I andra halvlek var det väldigt mycket IFK Värnamo, men Trelleborgs FF skulle hålla undan och ta - andra raka segern.

- Vi gör lite korrigeringar till andra halvlek. De har mycket boll igen, men kommer inte till särskilt ofta. De har nåt bra lägen men vi håller undan.

- Sen forcerar de något i slutet och lyfter bollar mot Isak Jönsson och Fredrik Liverstam, men det kände vi oss ganska trygga i.

Efter 1-0-seger först mot GIF Sundsvall och på söndagen IFK Värnamo - så är det såklart mungipor uppåt i herrlaget.

Nu återstår en match innan sommaruppehållet - hemma mot Falkenbergs FF om en vecka.

- Vi är nöjda med dessa två matcherna, otroligt bra med Hållan nolla - otroligt bra med tre poäng. Nu har vi Falkenbergs FF innan uppehållet, avslutar Kristian Haynes.

Tobias Karlsson tvingades kliva av redan i första halvlek i matchen mot IFK Värnamo, detta efter att han fått en spark på benet.

IFK Värnamos förlust på Finnvedsvallen är den första sedan oktober 2020.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam, Isak Jönsson, Anton Tideman - Johan Blomberg, Tobias Karlsson (ut 19), Haris Brkic (ut 82), Mattias Håkansson - Dzenis Kozica (ut 62), Henry Offia (ut 62).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Petar Petrovic (in 62), Fatawu Safiu (in 82), Henrik Johansson (in 19), Måns Söderqvist (in 62), Noah Tillberg, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-13
Kategori: A-lag