Fotograf: Björn Sandberg

Efter seger senast hemma mot GIF Sundsvall - så väntar IFK Värnamo på söndagen för Trelleborgs FF i Superettan.

Matchen, som har avspark 13:00, spelas på mysiga Finnvedsvallen i Värnamo. IFK Värnamo ligger inför mötet på förstaplatsen i Superettan.

Du ser matchen på Discovery+.

- Vi möter ett serieledande IFK Värnamo på bortaplan, men vi kommer från en seger mot GIF Sundsvall. En jämn och tight tillställning där vi gick segrande ur - så vi har en god känsla, säger Kristian Haynes inför matchen.

- Vi åker upp till Värnamo där typ de bär favoritskapet. Vi har annars positiva bilder från träningsmatchen som vi spelade i vintras mot dem. Vi vill bygga vidare på vårt, inte bry oss särskilt mycket om dem.

Lagen träningsspelade innan serien drog igång just i Värnamo. Den matchen vanns av TFF där Mattias Håkansson gjorde matchens enda mål. Förhoppningsvis kan det bli något liknande på söndagen.

I själva Superettan har ju såklart IFK Värnamo imponerat som nykomlingar. De har endast släppt in tre mål än så länge och hållit nollan i sex raka matcher.

- De har inte värvat sådär särskilt profilstarkt, men har extrem lojalitet i laget och dolda spelare som gjort det bra. De förtjänar all respekt och de ligger etta av en anledning såklart.

Efter matchen mot IFK Värnamo så återstår endast en match innan sommaruppehållet. Efter söndagens match är det endast Falkenbergs FF nästa söndag hemma på Vångavallen.

- Två matcher kvar innan uppehållet - vi vill göra det så bra som möjligt inför det och ha bra känsla när vi kör igång igen, säger Haynes

I IFK Värnamo hittar vi ju annars Oscar Johansson som gick tillbaka till IFK Värnamo efter några år i Trelleborgs FF.

- Vi har bra koll på Oscar och vad han är bra på. Men han är en duktig spelare som kommit tillbaka till IFK Värnamo.

Läget i truppen är annars ganska så oförändrat jämfört med Sundsvalls-matchen. Mouhammed-Ali Dhaini och Simon Amin är fortfarande iväg på landslagsuppdrag.

Skador hindrar Jesper Modig, Kalle Larsson och Herman Hallberg från spel - dock är Fredrik Liverstam tillbaka efter avstängning på grund av gula kort.

- Vi åker dit och är optimistiska. Förväntar mig inget annat än en tight och tuff match. Förhoppningsvis kan vi göra en bra insats, ha studsar med mera på vår sida och kan åka därifrån med seger, avslutar Kristian Haynes.

Matchen IFK Värnamo - Trelleborgs FF har avspark redan 13:00 och visas som vanligt på Discovery+.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Henrik Johansson, Petar Petrovic, Johan Blomberg, Tobias Karlsson, Noah Tillberg, Fatawu Safiu, Måns Söderqvist, Henry Offia, Dzenis Kozica, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-06-12
Kategori: A-lag